Piet Velthuizen bij Go Ahead Eagles mogelijke vervanger Gorter

Reacties

Go Ahead Eagles geeft Piet Velthuizen de kans een contract in de wacht te slepen. De 34-jarige doelman is op proef bij de naar de Eredivisie gepromoveerde club.

Piet Velthuizen bij Go Ahead Eagles mogelijke vervanger Gorter
© Pro Shots

Velthuizen stond over twee periodes 240 officiële wedstrijden onder de lat bij Vitesse en haalde bij de club zelfs het Nederlands elftal, waarvoor hij één keer in actie kwam. Nadat hij in het seizoen 2016/17 nog tot 28 duels was gekomen namens Hapoel Haifa, stapte Velthuizen in de zomer van 2017 over naar Omonia Nicosia en daar ging zijn loopbaan eigenlijk als een nachtkaars uit.

Al na een half jaar liet Velthuizen zijn contract op Cyprus ontbinden en een jaar later dook hij op bij AZ, waar hij zonder te spelen een seizoen reservekeeper was. Na zeven maanden zonder club dook Velthuizen in februari 2020 ineens op bij Telstar, maar ook daar kwam hij niet in actie. Ook daar vertrok hij enkele maanden later. In februari dit jaar werd hij vastgelegd door Fortuna Sittard, waar de teller bleef steken op twee wedstrijden.

Velthuizen is niet de enige proefspeler die de kans krijgt in de voorbereiding van Go Ahead Eagles. De club uit Deventer meldt dat ook Osvaldo Iorio Forestero (20), die afgelopen seizoen namens SSD Insieme Formia in de Italiaanse Serie D uitkwam, en Giovarny Sluiter (19), uit de opleiding van Heracles Almelo en FC Twente, een contract kunnen verdienen bij de kersverse Eredivisionist.

Het afgelopen seizoen promoveerde Go Ahead Eagles als nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie en een belangrijke rol was er voor doelman Jay Gorter, die daarmee een transfer naar Ajax verdiende. Met liefst 25 clean sheets in 37 competitieduels ging Gorter de geschiedenisboeken in: hij verbrak het record dat Tonny van Leeuwen in het seizoen 1970/71 neerzette namens GVAV.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer P. Velthuizen
Meer over P. Velthuizen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.