Ultieme culttransfer op komst: clubloze Velthuizen op weg naar Telstar

Reacties

De carrière van Piet Velthuizen leek als een nachtkaars uit te gaan, maar de 33-jarige cultkeeper heeft zeer waarschijnlijk een nieuwe club gevonden. Telstar gaat de clubloze goalie tot het einde van dit seizoen vastleggen.

Ultieme culttransfer op komst: clubloze Velthuizen op weg naar Telstar
© Pro Shots

De carrière van Velthuizen raakte de laatste jaren flink in het slop. Nadat hij bij Vitesse doorbrak, uitgroeide tot vaste waarde én een transfer naar de Primera División verdiende, ging het vooral bergafwaarts. Bij promovendus Hércules Alicante beleefde hij een teleurstellend avontuur, waarna de enkelvoudig internatonal van Oranje terugkeerde in Arnhem. Daar was hij aanvankelijk weer eerste keeper, maar nadat hij geblesseerd raakte, kwam Eloy Room in het doel te staan.

Velthuizen kwam niet meer terug in het elftal en vertrok in de zomer van 2016 naar Hapoel Haifa. In Israël was hij een vaste waarde, hij werd zelfs uitgeroepen tot beste keeper van het seizoen, waarna het in de Champions League-voorronde uitkomende Omonia Nicosia hem verleidde tot een transfer.

Op Cyprus beleefde Velthuizen een dramatisch halfjaar. Vanwege betalingsproblemen vanuit de club en het feit dat de keeper thuis bezoek kreeg van boze fans die in hem de zondebok zagen, pakte hij zijn spullen in januari 2018. Hij zat daarna een halfjaar thuis, voordat oude bekende John van den Brom hem naar AZ haalde als stand-in voor Marco Bizot. Afgelopen zomer vertrok hij uit Alkmaar en trainde hij een tijdje mee met Willem II, maar tot een samenwerking tussen Velthuizen en de Tilburgers kwam het niet.

Sindsdien zat hij weer thuis, tot nu. Hij was in gesprek met een club uit Turkije, maar eind vorige week besloot Telstar dat Velthuizen de nieuwe keeper moest worden. Bij de ploeg van trainer Andries Jonker stonden dit seizoen Anthony Swolfs (vijftien duels tot november) en Sven van der Maaten (tien duels vanaf november) onder de lat, maar beiden maakten nog geen onuitwisbare indruk. Zo kreeg Van der Maaten in de laatste twee duels in totaal elf tegengoals: afgelopen weekend verloor Telstar met 1-7 van NEC.

Deze week in de nieuwe VI, en uiteraard ook op VI PRO: een uitgebreid interview met Piet Velthuizen. Over de pijn van het thuiszitten, dagen die steeds doellozer leken te worden en onterechte beeldvorming. 'Veel mensen denken dat ik een rare gozer ben.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Telstar
Meer over Telstar
Meer P. Velthuizen
Meer over P. Velthuizen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.