Velthuizen moet verder zoeken: twijfels maken einde aan proefperiode

Reacties

Piet Velthuizen wordt niet de nieuwe doelman van Go Ahead Eagles. De club uit Deventer meldt dat de stage van de keeper ten einde is gekomen.

Velthuizen moet verder zoeken: twijfels maken einde aan proefperiode
© Pro Shots

De 34-jarige Velthuizen trainde sinds 17 juni mee bij Go Ahead, dat na het vertrek van Jay Gorter naar Ajax op zoek is naar een nieuwe sluitpost. De zoektocht van de promovendus gaat nu verder. 'Aan beide kanten waren er twijfels over een verdere samenwerking', zegt technisch manager Paul Bosvelt. 'Piet heeft ook zijn twijfels aangegeven, waarna in goed overleg is besloten zijn proefperiode te beëindigen.'

Velthuizen stond over twee periodes 240 officiële wedstrijden onder de lat bij Vitesse en haalde bij de club zelfs het Nederlands elftal, waarvoor hij één keer in actie kwam. Nadat hij in het seizoen 2016/17 nog tot 28 duels was gekomen namens Hapoel Haifa, stapte Velthuizen in de zomer van 2017 over naar Omonia Nicosia en daar ging zijn loopbaan eigenlijk als een nachtkaars uit.

Velthuizen liet zijn contract op Cyprus al snel ontbinden en ging aan de slag bij AZ en Telstar, waarvoor hij echter niet in actie kwam. In februari van dit jaar werd hij als noodverband binnengehaald door Fortuna Sittard. Bij de Limburgers bleef de teller op twee duels steken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.