Pérez tast in het duister bij 'vreemde situatie' rond Ronaldo

Reacties

Real Madrid-president Florentino Pérez heeft nog niet met Cristiano Ronaldo gesproken sinds de sterspeler werd aangeklaagd vanwege belastingontduiking. De bestuurder is niet te spreken over de manier waarop de Portugees wordt afgeschilderd in de media.

Pérez tast in het duister bij 'vreemde situatie' rond Ronaldo

Pérez werd maandag, weliswaar zonder tegenkandidaat, herkozen als president van Real Madrid. Waar hij bij zijn speech nog niets kwijtwilde over de onrust rond Ronaldo, kwam hij bij het Spaanse radioprogramma El Transistor niet onder de vragen over de toekomst van de 32-jarige Portugees uit. Volgens met name Portugese media zou de winnaar van de Gouden Bal weg willen uit Madrid nu hij de Spaanse justitie achter zich aan heeft gekregen vanwege belastingontduiking ter waarde van zo'n 14,7 miljoen euro.

'Ik wist er ook pas van toen ik het las in de krant en sprak hem voor het laatst bij de Champions League-finale in Cardiff, waar hij liet blijken uit te kijken naar het komende seizoen', aldus Pérez, die tijdens de inschrijfperiode voor de verkiezingen bewust afstand heeft gehouden. 'Ik wilde respect tonen ten opzichte van eventuele tegenstanders en ben niet actief geweest. Ik heb nog geen oplossing voor de situatie. Cristiano heeft, net als de rest, nog een contract. Cristiano zal ons vertellen wat er gebeurd is, maar ik heb nog niet met hem gesproken. De Confederations Cup is een belangrijk toernooi en ik wil zijn voorbereiding niet verstoren. Daarom weet ik nog niet wat er aan de hand is, het is een vreemde situatie.'

Volgens de president is er nog geen sprake van dat Real een eventuele boete gaat betalen. 'Dat zal hij ook niet willen, want daar gaat het ook niet om. Als hij boos is, is dat omdat hij voelt dat hem onrecht is aangedaan', legde Pérez uit, die tegensprak dat De Koninklijke niet op de bres is gesprongen voor Ronaldo. De club zou zelfs de Madrileense kranten Marca en AS hebben verzocht om de doelpuntenmachine niet in Real-tenue af te beelden op de voorpagina bij de berichtgeving over de belastingkwestie. 'We hebben een statement naar buiten gebracht en ik heb van Cristiano niet gehoord dat hij boos is', verdedigde Pérez zich.

Voor onvrede bij Ronaldo kan Pérez in ieder geval begrip opbrengen. De bestuurder ontkende dat er sprake is van aanbiedingen van andere clubs en wilde ook niets kwijt over een eventuele vraagprijs. 'Hij heeft een contract en daar moet hij aan voldoen. We zijn nog helemaal niet in dat stadium. We weten alleen dat hij gefrustreerd is door de manier waarop hij wordt afgeschilderd in de media, als een fraudeur. Ik heb geen respect gezien. Er is al geoordeeld dat hij een fraudeur is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.