Pérez blijft president Real Madrid: zonder tegenkandidaat herkozen

Reacties

Het zat er al sterk aan te komen, maar ook de komende vier jaar is Florentino Pérez de president van Real Madrid. De zeventigjarige Madrileen heeft opnieuw de verkiezingen gewonnen, al had hij geen enkele tegenkandidaat.

Pérez blijft president Real Madrid: zonder tegenkandidaat herkozen

Met een handige wijziging in de statuten van de club zorgde Pérez er eerder al voor dat niet iedereen hem kan uitdagen. Een presidentskandidaat moet minimaal twintig jaar lid zijn van Real Madrid en daarnaast moet de persoon een garantstelling van 75 miljoen euro kunnen krijgen van een Spaanse bank.

De Spanjaard begint alweer aan zijn vijfde termijn als grote baas van De Koninklijke. In 2000 stond Pérez voor het eerst aan het roer bij de Spaanse grootmacht. Destijds nam hij het stokje over van Lorenzo Sanz.

In 2006 deed hij een stapje terug en werd hij opgevolgd door Fernando Martín Álvarez. Drie jaar later kwam Pérez opnieuw aan de macht en sindsdien is de zakenman en voormalig politicus niet meer weg te denken uit de bestuurskamer van Real Madrid.

Gezien de sportieve prestaties had Real Madrid ook weinig reden de president te vervangen. In de laatste vier jaar wonnen de Galácticos liefst drie keer de Champions League. Onder leiding van Zinedine Zidane wonnen Los Blancos het afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2012 weer de titel in de Primera División.

Lees hier een langer portret: Pérez al jaren ongenaakbaar in de top van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.