De keuzes van Ronaldo: duizelingwekkende bedragen genoemd

Reacties

Europese media rollen over elkaar heen om te berichten over de nieuwe club van Cristiano Ronaldo. De Portugees zou dusdanig gepikeerd zijn over de beschuldiging van belastingontduiking dat hij Spanje en Real Madrid wil verlaten. En aan opties zou hij geen gebrek hebben.

De keuzes van Ronaldo: duizelingwekkende bedragen genoemd

Onlangs meldde het Portugese A Bola al dat Ronaldo zijn vertrekwens kenbaar gemaakt zou hebben aan de clubleiding en volgde de BBC met een soorgelijk bericht gewijd aan bronnen dicht rondom de voetballer. Marca ging daar vervolgens op door en meldde dat Ronaldo tijdens de voorbereiding op de strijd om de Confederations Cup in Rusland zijn collega-internationals op de hoogte had gesteld van zijn plannen.

La Gazzetta dello Sport en Marca maken inmiddels ook melding van de belangstelling van Bayern München. Carlo Ancelotti werkte als coach van Real tussen 2013 en 2015 zeer succesvol samen met de Portugese vedette en zou een hereniging zeker zien zitten. Ook Ronaldo zelf zou daar niet afwijzend tegenover staan. Volgens Marca kunnen de onderhandelingen nog wel een struikelblok vormen, gezien het bedrag dat Real zou vragen: 200 miljoen euro om het nog tot medio 2021 lopende contract af te kopen.

Over immense bedragen gesproken… Tuttosport maakt het nog wat gekker. Manchester United is de club waar Ronaldo tussen 2003 en 2009 furore maakte en manager José Mourinho zou maar wat graag zorgen dat Ronaldo aan een tweede tijdperk in Manchester begint. De deal die daar voor moet zorgen, is duizelingwekkend te noemen. Voor 210 miljoen euro + doelman David de Gea zou United graag Ronaldo én Álvaro Morata verwelkomen.

En dan zijn er natuurlijk de berichten dat Jorge Mendes, de superzaakwaarnemer van Ronaldo, al weken terug een geheim onderhoud heeft gehad met Paris Saint-Germain. Ook de Franse topclub zou wel oren hebben naar de handtekening van Ronaldo.

Duidelijk is in ieder dat Ronaldo, die zelf nog in alle toonaarden zwijgt over zijn situatie en de mogelijke gevolgen daarvan, een turbulente zomer tegemoet gaat. Real-manager Zinedine Zidane gaat er volgens Marca ondertussen ook nog alles aan doen de Portugese veelvraat toch bij De Koninklijke te houden. Mocht het evenwel toch tot een transfer komen, zou het zomaar zo kunnen zijn dat het bedrag waar Ronaldo in 2009 voor naar Real kwam – 94 miljoen euro – ineens een relatieve peulenschil is.

Tuttosport meldt dat de transfer van Ronaldo invloed zou kunnen hebben op dat andere veelbsproken transferdoelwit. Als David de Gea immers naar Madrid verkast, zou Gianluigi Donnarumma richting Juventus gaan.

Marca vraagt zich af of Zinedine Zidane het vertrek van Ronaldo nog kan tegenhouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.