Pellegrini brengt doelpuntenregen bij Manchester City

Reacties

De komst van Manuel Pellegrini heeft van Manchester City een doelpuntenmachine gemaakt. De Engelse topploeg scoorde in een half seizoen onder de Chileense manager al bijna evenveel als in de hele vorige jaargang onder Roberto Mancini.

Pellegrini brengt doelpuntenregen bij Manchester City

Verspreid over alle competities maakte Manchester City dit seizoen liefst 92 doelpunten in slechts 31 wedstrijden. Indien de ploeg zondagmiddag scoort in het uitduel met Newcastle United (aftrap 15.05 uur), dan evenaart zij nu al zijn gehele productie van vorig seizoen, toen het elftal in 52 wedstrijden 93 treffers liet noteren. Ter contrast: de op één na meest productieve Engelse club in deze jaargang is Chelsea, met een doelpuntenaantal van 59 dat bijzonder schril afsteekt bij dat van City.

Met die ongekende productiviteit maakt Pellegrini zijn reputatie volledig waar. City stelde de Chileen aan omdat hij zijn teams altijd aanvallend en verzorgd voetbal laat spelen. Dat de filosofie van Pellegrini zo snel een cultuuromslag teweeg zou brengen, had de club waarschijnlijk niet durven dromen.

De meeste doelpunten maakte Manchester City in de Premier League. In de competitie liet het in twintig duels 57 treffers noteren. In de Engelse bekertoernooien hadden The Citizens slechts vijf wedstrijden nodig voor zeventien goals, terwijl de zes confrontaties in de Champions League het enorme aantal van achttien doelpunten opleverden.

De productiefste spelers van City zijn Sergio Agüero (negentien treffers), Alvaro Negredo (achttien), Yaya Touré (dertien) en Edin Dzeko (twaalf). Het competitieduel op eigen veld met Norwich City (7-0) was City's meest vruchtbare wedstrijd, gevolgd door de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur (6-0), Arsenal (6-3) en West Ham United (6-0). Newcastle United is dus gewaarschuwd. (Reon Boeringa & Ramon Min)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.