Suarez en Pellegrini geëerd voor sterke december-maand

Reacties

De zeer productieve maand december heeft voor Luis Suarez geresulteerd in een persoonlijke prijs. De Uruguayaanse spits van Liverpool won, net als Manchester City-manager Manuel Pellegrini, een Premier League-ereprijs.

Suarez en Pellegrini geëerd voor sterke december-maand

Suarez deed in december nadrukkelijk van zich spreken met tien goals en vier assists in zeven duels voor Liverpool. De 26-jarige Uruguayaanse spits, die in de met 2-1 verloren topper tegen Manchester City niet tot scoren kwam, dankt daaraan zijn uitverkiezing tot speler van de maand.

Voor Suarez is het de tweede keer dit seizoen dat hem die eer ten deel valt. In oktober werd hij ook speler van de maand in de Premier League. Voor de maand december troefde hij Vincent Kompany, Yaya Touré, Alvaro Negredo (allen Manchester City), Ross Barkley (Everton) en Theo Walcott (Arsenal) af.

Pellegrini won de prijs manager van de maand voor december. Dankzij het sterke slot van 2013 van Manchester City (zes zeges en een gelijkspel) kreeg de Chileen de voorkeur boven de andere genomineerde collega’s David Moyes (Manchester United), José Mourinho (Chelsea) en Roberto Martinez (Everton).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.