Suarez evenaart zeldzame prestaties clubiconen Liverpool

Luis Suarez was woensdag tegen Hull City (2-0) voor de achtste keer op rij trefzeker in een competitieduel van Liverpool op Anfield. Daarmee evenaarde de Uruguayaanse spits een zeldzame prestatie.

Suarez evenaart zeldzame prestaties clubiconen Liverpool

Slechts drie andere spelers in de rijke clubhistorie van Liverpool slaagden er ooit in tijdens acht opeenvolgende thuisduels in competitieverband te scoren. Gordon Hodgson was in de periode 1927-28 de eerste. Daarna herhaalden alleen topspitsen Roger Hunt (1961-62) en Fernando Torres (2008) dat kunstje.

Van bovenstaande spelers maakte Suarez met afstand de meeste treffers in die reeks van acht thuiswedstrijden. De Uruguayaanse goalgetter was goed voor liefst zestien goals, tegen dertien voor Hodgson en Hunt, en twaalf voor Torres.

Suarez verdeelde zijn zestien doelpunten in die geweldige serie als volgt: één tegen Chelsea (2-2), één tegen Crystal Palace (3-1), drie tegen West Bromwich Albion (4-1), twee tegen Fulham (4-0), vier tegen Norwich City (5-1), twee tegen West Ham United (4-1), twee tegen Cardiff City en dus één tegen Hull City (2-0).

Na vijftien optredens in dit Premier League-seizoen staat de doelpuntenteller voor Suarez al op twintig. Geen enkele andere speler in de historie van de Engelse topcompetitie (sinds 1992/93) had in één jaargang zo weinig wedstrijden nodig om tot twintig treffers te komen. Het vorige record stond op naam van Kevin Phillips (twintig goals in 21 duels in het seizoen 1999/00).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen