Productie Bony tegen Man City onvoldoende voor Swansea

Manchester City heeft de vijfde overwinning op rij geboekt. Swansea City moest ondanks fraaie treffers van Wilfried Bony het hoofd buigen (2-3).

Ook zonder clubtopscorer Sergio Agüero – hij kampt met een kuitblessure – liet Manchester City zich weer gelden als een makkelijk scorende ploeg. In de veertiende minuut onderstreepte Fernandinho die status door de score te openen met een schot na een afgeslagen corner.

Het was een goede start voor de ploeg van manager Manuel Pellegrini die dit seizoen alleen op vreemde bodem punten morste. Swansea dacht hoop te kunnen putten uit die statistieken, zeker nadat Wilfried Bony in de blessuretijd van de eerste helft in een onbestrafte buitenspelsituatie de 1-1 maakte. De voormalig Vitesse-goalgetter kopte fraai raak na een voorzet van Jonathan de Guzman.

Maar na rust bleek de Welshe hoop ijdel. In de 57ste minuut zette Touré, die in de race is voor de derde keer op rij Afrikaans voetballer van het Jaar te worden, City andermaal op voorsprong. Zes minuten later besliste Aleksandar Kolarov de wedstrijd door na een rush raak te schieten.

Dat Bony in de blessuretijd opnieuw van zich deed spreken – dit keer met een fraai schot – veranderde niets aan het resultaat. Swansea City bleef steken op de treffers van de Ivoriaan, hetgeen onvoldoende was tegen het productieve Manchester City. The Citizens hebben inmiddels 57 keer gescoord in de eerste twintig duels.

Dankzij de zege heeft Manchester City de koppositie in de Premier League veroverd. Die eerste plaats kan echter van korte duur zijn aangezien de onttroonde koploper Arsenal later op Nieuwjaarsdag in actie komt tegen Cardiff City.