Hull verplettert Fulham, City en United maken geen fout

René Meulensteen (foto boven) is met Fulham op bezoek bij Hull City tegen een verpletterende nederlaag aangelopen. Manchester City en Manchester United maakten zaterdagmiddag geen fout. Beide clubs wonnen hun duels met minimale cijfers van respectievelijk Crystal Palace en Norwich City.

Hull City – Fulham 6-0
Op bezoek bij Hull City is Fulham tegen een pijnlijke 6-0 nederlaag aangelopen. De laatste keer dat Fulham zes doelpunten incasseerde was in november 1993 tegen Exeter (6-4 verlies). Hull maakte nooit eerder meer dan drie treffers in één wedstrijd in de Premier League. Door de afstraffing blijft Fulham op de achttiende positie staan, wat op het eind van het seizoen degradatie zal betekenen.

Manager Meulensteen moest het bij Hull doen zonder de geblesseerde Maarten Stekelenburg. De twintigjarige Nederlandse middenvelder Chris David, die in januari 2013 de overstap maakte van FC Twente, zat voor het eerst op de bank bij Fulham. Tot een competitiedebuut kwam het niet voor David.

In eigen huis liet Hull na rust weinig heel van Fulham. Na een corner opende Ahmed El Mohamady in de 49ste minuut de score. Een kwartier later stond de thuisploeg al op 3-0, dankzij treffers van Robert Koren en George Boyd. Tom Huddlestone deelde op zijn 27ste verjaardag met een doelpunt ook in de feestvreugde. Matt Fryatt en opnieuw Koren bepaalden in de slotfase de eindstand op 6-0.

Manchester City – Crystal Palace 1-0
Dankzij een 1-0 overwinning op Crystal Palace heeft Manchester City de koppositie in de Engelse Premier League gegrepen, met 41 punten uit negentien wedstrijden. Arsenal kan zondag langszij komen als het wint bij Newcastle United.

City-manager Manuel Pellegrini besloot vanwege het drukke speelschema zes wijzigingen door te voeren ten opzichte het duel met Liverpool (2-1 winst) op Tweede Kerstdag. Hierdoor kreeg voormalig FC Twente-speler Dedryck Boyata een kans als rechtsback.

City, dat dit seizoen in eigen huis nog geen puntenverlies leed, worstelde lange tijd met degradatiekandidaat Crystal Palace. Pas nadat Samir Nasri en Álvaro Negredo in de 55ste minuut alsnog hun entree hadden gemaakt, slaagde City erin de leiding te nemen. Op aangeven van Jesús Navas opende Edin Dzeko in de 66ste minuut de score. Deze treffer bleek voldoende om de zege van City veilig te stellen.

Norwich City – Manchester United 0-1
Manchester United trad op Carrow Road voor het eerst dit seizoen aan zonder zowel Robin van Persie als Wayne Rooney. Zonder de geblesseerde Nederlander en de gespaarde Engelsman had de ploeg van manager David Moyes aanvankelijk de grootste moeite om ook maar iets te creëren. Het mocht zelfs van geluk spreken dat het regelmatig gevaarlijke Norwich City niet op voorsprong kwam.

Na rust kwam daar echter verandering in. Moyes bracht met Danny Welbeck in plaats van Ryan Giggs een extra aanvaller en die wissel pakte wonderwel goed uit. De 23-jarige Engelsman omspeelde op aangeven van de wel in de basis gestarte Javier Hernández Norwich-doelman John Ruddy en zette United na 57 minuten op koers voor de vierde competitiezege op rij.

Met de in de basis teruggekeerde Nemanja Vidic en Michael Carrick als sterkhouders kwam United vervolgens niet meer in de problemen tegen de club van Leroy Fer en invaller Ricky van Wolfswinkel. Daardoor deed het goede zaken op de ranglijst, aangezien Liverpool en Chelsea elkaar zondag sowieso punten afhandig zullen maken. United staat vooralsnog nog zesde met 34 punten, op zeven punten van de voorlopige koploper en stadgenoot City.

Aston Villa – Swansea City 1-1
Aston Villa en Swansea City smachtten beiden al vier duels naar een overwinning in de Premier League, maar hielden elkaar zaterdagmiddag in evenwicht. Villa kwam met Leandro Bacuna in de basis al na zeven minuten op voorsprong dankzij een rake schuiver van Gabriel Agbonlahor, maar zag Swansea City een half uur later op gelijke hoogte komen.

Nadat voormalig Roda JC-aanvaller Roland Lamah een voorzet van Pablo Hernández bij de tweede paal langs Villa-keeper Brad Guzan had gekopt, deden Villa en Swansea – waar Dwight Tiendalli, Jonathan De Guzman en Wilfried Bony allen startten – elkaar geen pijn meer. Daardoor blijven beide clubs in de middenmoot vertoeven.