Ontketend Man City veel te sterk voor koploper Arsenal

Manchester City heeft thuis ook korte metten gemaakt met Arsenal (6-3), waardoor het verschil tussen beide clubs nog maar drie punten is. De aanvallend ingestelde ploeg van manager Manuel Pellegrini maakte weer veel indruk.

Arsenal was gewaarschuwd, want City had tot dusver al zijn zeven thuiswedstrijden in de competitie gewonnen en scoorde daarin liefst 29 keer en kreeg maar twee goals tegen. Aan de andere kant presteerde Arsenal juist van alle clubs in de Premier League het best buitenshuis. De wedstrijd in het Etihad Stadium bood spektakel van de eerste tot de laatste minuut.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam de thuisclub het initiatief en in de veertiende minuut kwam City ook op voorsprong via Sergio Agüero, die zijn dertiende competitietreffer maakte. De Argentijnse aanvaller schoot van dichtbij binnen nadat een hoekschop door zijn landgenoot Martín Demichelis tot bij de tweede paal werd verlengd.

Na ruim een half uur zorgde Theo Walcott voor de gelijkmaker. De snelle aanvaller, die voor het eerst sinds september in de basis startte bij The Gunners, profiteerde van een fout van Yaya Touré en schoot van buiten het strafschopgebied binnen. De thuisclub bleek echter niet van slag door dat doelpunt, want in de 39ste minuut kwam het opnieuw op voorsprong. Touré stuurde Pablo Zabaleta weg, die Álvaro Negredo in staat stelde van dichtbij te scoren.

Ook na rust bleef het spel op en neer golven, maar leek Fernandinho al snel voor de beslissing te zorgen. Mesut Özil verspeelde de bal en de Braziliaan maakte daar gretig gebruik van. Met zijn eerste treffer in dienst van City verdubbelde hij de voorsprong, maar Arsenal legde zich niet neer bij de nederlaag. In de 63ste minuut schoot de aan buitenspel ontsnapte Walcott fraai de aansluitingstreffer langs Costel Pantilimon.

Drie minuten later was het weer raak aan de andere kant. Jesús Navas, die in de vijftigste minuut in het veld was gekomen voor de geblesseerde Agüero, gaf uitstekend voor en David Silva rondde beheerst af. In de laatste twintig minuten ging City op zoek naar meer en met succes, want in de 88ste minuut maakte Fernandinho 5-2. Nadat Per Mertesacker koppend voor 5-3 had gezorgd, bepaalde Yaya Touré de eindstand op 6-3 door een strafschop te benutten.

Door de overwinning heeft Manchester City nu 32 punten uit zestien wedstrijden, drie minder dan koploper Arsenal. Chelsea en Liverpool kunnen deze speelronde op 33 punten komen.