Pellè neemt geen penalty's meer na veelbesproken EK-misser

Reacties

De gemiste penalty op het EK in de kwartfinale tegen Duitsland is de laatste strafschop die Graziano Pellè naar eigen zeggen heeft genomen. De 31-jarige spits vindt de kritiek die losbarstte na zijn misser echter onterecht.

Pellè neemt geen penalty's meer na veelbesproken EK-misser

Pellè bood eerder al zijn excuses aan voor zijn Panenka-gebaar, waarmee hij slechts hoopte doelman Manuel Neuer in de verleiding te brengen om te blijven staan. Wat volgde was echter een zacht rollertje dat naast het doel van de Duitse keeper verdween. Omdat ook Simone Zaza, Leonardo Bonucci en Matteo Darmian nog misten, ging Duitsland door naar de halve finale.

'Een fout is zo gemaakt, maar ik moet lachen om de suggestie dat ik geen respect had voor Neuer. Als de meeste Italianen zo respectvol waren voor anderen als ik, dan zou het land er een stuk beter uitzien. Ik maakte dat gebaar om te voorkomen dat Neuer een hoek zou kiezen, maar toen ik hem ging nemen zag ik dat hij al had gedoken en moest ik mijn schot forceren.'

Het resultaat was een pijnlijke misser. Twee maanden later openbaart de voormalig spits van AZ en Feyenoord daarom nooit meer een penalty te zullen nemen. 'Nee, ik neem ze zelfs niet meer in China. Er zijn anderen die ze beter kunnen nemen dan ik.' Maar zijn transfer naar Shandong Luneng weerhoudt hem er niet van om voor Italië te blijven uitkomen, ondanks kritiek van bondscoach Giampiero Ventura.

'Het niveau ligt daar niet zo hoog als hier, maar het is niet waar dat scoren makkelijker is', legt Pellè uit in La Gazzetta dello Sport. 'In Italië krijg je betere voorzetten en krijg je meer kansen. En elk team heeft drie uitstekende buitenlandse spelers', aldus Pellè, die donderdag nog scoorde tegen Frankrijk (1-3) en maandag met Italië op bezoek gaat bij Israël voor de start van de WK-kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.