Trefzekere Pellè: 'Ik wil het nog goedmaken'

Reacties

Graziano Pellè kon Italië donderdag niet behoeden voor een nederlaag tegen Frankrijk. Maar de spits voelde dat hij dankzij zijn goal een nieuw hoofdstuk goed begonnen is.

Trefzekere Pellè: 'Ik wil het nog goedmaken'

Pellè (31) was een van de lichtpuntjes van het Italië van Giampiero Ventura, die het stokje heeft overgenomen van Antonio Conte. 'Ik heb mijn debuut verloren om mezelf te onderscheiden van Conte. Ik wil natuurlijk wel een verandering laten zien', zei de nieuwe bondscoach met een knipoog na de 3-1 nederlaag.

Maandag wacht Israël als eerste tegenstander op weg naar het WK in 2018. Ventura wil 4-2-4 gaan spelen maar beseft dat het gebrek aan tijd hem dwingt voorlopig door te gaan op de lijn van Conte. 'Het is onvermijdelijk om verder te bouwen op wat er al staat. Ik heb nog maar drie dagen gewerkt met deze ploeg. In die zin ben ik redelijk tevreden. We hebben twee goals geïncasseerd die we normaal niet tegen krijgen.'

Pellè zorgde met zijn optreden en een treffer voor een positieve noot, die de spits ook wilde na het EK. 'Ik heb de Italiaanse fans verdrietig gemaakt', refereerde de voormalig Feyenoorder aan zijn gemiste strafschop in de wedstrijd tegen Duitsland. 'Ik wil het echt goedmaken met hen. Ik begin met deze goal, omdat ik nog heel lang bij de nationale ploeg wil blijven.'

Pellè rekende met zijn treffer ook af met de twijfels bij Ventura, die zijn vraagtekens zette bij de verhuizing van de spits naar Shandong Luneng. 'China is ver weg. Hij gaat naar een minder sterke competitie', zei de bondscoach, die hem voorlopig wel nodig heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.