Ventura geeft verjongingskuur Italië meteen gestalte

Reacties

Giampiero Ventura heeft in zijn eerste selectie als bondscoach voor Italië plek ingeruimd voor de talenten Gianluigi Donnarumma, Andrea Belotti en Alessio Romagnoli. De opvolger van Antonio Conte heeft als taak de selectie van de Azzurri te verjongen.

Ventura geeft verjongingskuur Italië meteen gestalte

Die verjongingskuur krijgt in aanloop naar de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk (1 september) het WK-kwalificatieduel met Israël (5 september) voor een deel gestalte. Zo is Andrea Barzagli er nog altijd bij. De 35-jarige verdediger van Juventus zou eigenlijk stoppen na het EK, maar is toch opgeroepen. Ook de naar China verkaste Graziano Pellè (31) kreeg ondanks een waarschuwing van Ventura een oproep.

Toch breekt de van Torino afkomstige coach in sommige opzichten wel met de selectie die de kwartfinale van het EK haalde. De zeventienjarige Donnarumma neemt de plaats in van reserve-doelman Salvatore Sirigu, terwijl Romagnoli (21), Daniele Rugani (22) en Belotti (22) ook allemaal mogen proeven aan het grote werk. Marco Verratti is na zijn blessure eveneens weer opgeroepen. Paris Saint-Germain-ploeggenoot Thiago Motta (33) is er juist niet bij.

Vooral het debuut van Donnarumma in de Italiaanse selectie is opmerkelijk. De talentvolle doelman van Milan is de jongste speler die wordt opgeroepen voor Italië sinds 1911. Voorlopig zal de jeugdinternational waarschijnlijk nog wel genoegen moeten nemen met een rol op het tweede plan. Gianluigi Buffon heeft onlangs zijn leeftijd (38) aangekondigd door te gaan tot en met het WK 2018. In de kwalificatiereeks zijn Spanje, Albanië, Macedonië en Liechtstein de andere opponenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.