Pelé steekt falende Mbappé hart onder de riem

Reacties

Kylian Mbappé is via de achteruitgang vertrokken van het EK-podium. De aanvaller van Paris-Saint Germain kreeg steun uit Brazilië.

Pelé steekt falende Mbappé hart onder de riem
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
ns
3 - 3
Zwitserland
Zwitserland

Mbappé werd maandag de Franse schlemiel in Boekarest. Zijn misser vanaf elf meter bleek de nekslag voor Les Bleus tegen Zwitserland. Het werd hem niet nagedragen voor zijn teamgenoten. Pelé stak hem ook een hart onder de riem. 'Hou je hoofd omhoog, Kylian! Morgen is de eerste dag van een nieuwe reis', stuurde de Braziliaanse grootheid de wereld in.

Mbappé, die via sociale media zijn spijt betuigde, is zeker niet de eerste vedette die op een eindtoernooi vanaf de strafschopstip faalt. Onder anderen Michel Platini zag op het WK in 1986 in de kwartfinale tegen Brazilië zijn poging vanaf elf meter stranden. Les Blues gingen toen desondanks door. In 1992 had de misser van Marco van Basten in de halve finale van het EK wel gevolgen.

De gemiste strafschop paste wel bij het EK van Mbappé. Het was een sluitstuk van een teleurstellende avond tegen Zwitserland. Hij had de twijfelachtige eer de speler op dit EK te zijn met de meeste pogingen (6) zonder dat er eentje op het doel was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de groepsduels kon Mbappé zich niet echt onderscheiden. De held van het WK in 2018, waar hij werd verkozen tot Talent van het Toernooi, verliet het EK-podium zonder een treffer. Slechts één assist was de magere oogst van de PSG-aanvaller.

Analyticus Gary Neville zei voor aanvang al dat Mbappé voor weken van de waarheid staat. 'Hij heeft de ambitie de beste speler te worden, net als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Dit is slechts een kleine hobbel op de weg, maar het is wel een enorme test in de komende weken. Hoe zal hij erdoorheen komen, door deze zware tijd op het EK?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.