Mbappé kan moeilijk slapen na cruciale misser: 'Het spijt me'

Reacties

Frankrijk sneuvelde maandag na strafschoppen in de achtste finale. Kylian Mbappé voelde zich schuldig voor de uitschakeling door Zwitserland.

Mbappé kan moeilijk slapen na cruciale misser: 'Het spijt me'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
ns
3 - 3
Zwitserland
Zwitserland

'We hebben prachtige momenten met elkaar gehad en nu is er veel verdriet in de kleedkamer', zei bondscoach Didier Deschamps na de onverwachte uitschakeling door Zwitserland, dat in een enerverende achtste finale na strafschoppen als winnaar van het veld stapte.

De gemiste penalty van Mbappé bleek doorslaggevend. 'Als je je verantwoordelijkheid neemt, dan kan het gebeuren', zei Deschamps. 'Het doet hem natuurlijk veel. Maar niemand is boos op hem.' Doelman Hugo Lloris schaarde zich achter de bondscoach. 'We winnen samen en we verliezen samen.'

Mbappé zelf reageerde op sociale media op zijn beslissende rol in de Franse uitschakeling. 'Het is moeilijk de pagina om te slaan. Het verdriet is enorm na deze eliminatie. We zijn niet in staat gebleken ons doel te bereiken', aldus de PSG-aanvaller. 'Het spijt me van de strafschop. Ik wilde de ploeg helpen,  maar ik heb gefaald. Het zal lastig worden de slaap te vatten, maar helaas zijn dit de risico's van desport waarvan ik zoveel houd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de verlenging was er ook nog een aanvaring tussen Deschamps en Kingsley Coman, die ondanks een spierblessure een wissel weigerde. 'Kingsley voelde een spierprobleem in zijn dijbeen, maar hij wilde doorgaan ondanks dat hij wist dat het moeilijk zou worden. Alleen willen is niet genoeg, je moet het ook kunnen', keek de Franse bondscoach terug op het moment van irritatie. Coman maakte niet veel later alsnog plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.