PEC Zwolle ziet voorsprong groeien, Eindhoven frustreert Heracles

Reacties

PEC Zwolle heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. Dat was mede te danken aan het negental van FC Eindhoven.

PEC Zwolle ziet voorsprong groeien, Eindhoven frustreert Heracles
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
4 - 1
TOP Oss
TOP Oss

PEC Zwolle heeft vrijdag de volgende drie punten toegevoegd aan het totaal. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie was te sterk voor TOP Oss, maar het ging de ploeg van Dick Schreuder niet makkelijk af.

De treffer van Younes Taha leek de voorbode van een positieve avond voor PEC Zwolle, dat na ruim een uur opnieuw moest beginnen. Oude bekende Rick Dekker zorgde voor de onverwachte gelijkmaker.

Redder in nood was Apostolos Vellios. De Griekse spits deed net iets meer dan een minuut na zijn entree van zich spreken. Op aangeven van Lennart Thy herstelde hij de orde namens PEC Zwolle, dat in de slotfase via Thy en Dean Huiberts de zege veiligstelde.

FC Eindhoven
FC Eindhoven
1 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Evan Rottier speelde een hoofdrol in het Jan Louwers Stadion. De aanvaller zette FC Eindhoven na een half uur op het spoor van een overwinning op nummer twee Heracles Almelo. Maar zijn actie jegens Marco Rente leverde hem in de slotfase ook een rode kaart op. Ook Charles-Andreas Brym moest voortijdig gaan douchen. Maar met twee man minder bleef FC Eindhoven overeind, waardoor Heracles terrein moest prijsgeven op PEC Zwolle.

Telstar
Telstar
0 - 1
Almere City FC
Almere City FC

Almere City FC bracht afgelopen week naar buiten dat het contract van Alex Pastoor was verlengd. 'Een aangename prestatiesfeer', zo meldde de trainer na het nieuws over zijn nieuwe contract. Op bezoek bij Telstar kon dat goede gevoel niet tot uitdrukking worden gebracht in een klinkende zege. Sterker nog, de club uit Flevoland leek in Velsen te blijven steken op een doelpuntloos gelijkspel. Lance Duijvestijn bood met zijn treffer in de tachtigste minuut soelaas voor Almere, dat het duel met een man minder eindigde na de tweede gele kaart voor Damian van Bruggen.

FC Den Bosch
FC Den Bosch
3 - 3
MVV Maastricht
MVV Maastricht

MVV Maastricht moest een pas op de plaats maken. Na een kwartier moesten de Limburgers in de achtervolging na het merkwaardige eigen doelpunt van Leroy Labylle. In een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie kopte hij de bal in het eigen doel.

Ruben van Bommel bracht het duel weer evenwicht, maar door doelpunten van Tomas Kalinauskas en Anass Ahannach leek de wedstrijd in De Vliert in het voordeel van FC Den Bosch beslecht. De MVV-treffer van Rocha Livramento bleek de voorbode van inhaalrace van MVV, dat dankzij een late goal van Mart Remans met een punt huiswaarts keerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
5
MVV Maastricht
38
18
5
15
65-65
0
59
6
NAC Breda
38
18
5
15
64-64
0
59
7
VVV-Venlo
38
16
10
12
56-51
+5
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.