PEC wil negatieve serie halt toeroepen tegen FC Utrecht

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PEC Zwolle jaagt zaterdag tegen FC Utrecht op een positief resultaat na een zwakke seizoenstart.

PEC wil negatieve serie halt toeroepen tegen FC Utrecht
Speelronde: 5
Aftrap: zaterdag 10 september, 18.30 uur
Scheidsrechter: Siemen Mulder

• Met één punt uit vier wedstrijden valt de stelling dat PEC Zwolle slecht aan het seizoen is begonnen goed te verdedigen. Ook FC Utrecht wacht met twee puntjes nog steeds op de eerste overwinning.

• PEC Zwolle - FC Utrecht is toe aan editie nummer zeventien in de Eredivisie. De KNVB-bekerwinnaar van 2014 zette slechts vier van de eerdere zestien duels in winst om. FC Utrecht triomfeerde zes keer en net zo vaak werd het een gelijkspel.

• Afgelopen seizoen troffen PEC Zwolle en FC Utrecht elkaar in de halve finale van de play-offs om een Europa League-ticket. In Overijssel werd het 0-0, waarna FC Utrecht in eigen huis het karwei afmaakte: 5-2.

• Tekenend voor de moeizame seizoenstart van PEC Zwolle is dat de ploeg van trainer Ron Jans al 328 minuten op een treffer wacht. Queensy Menig was de laatste scorende PEC-speler, tijdens de eerste speelronde tegen NEC (1-1).

Sébastien Haller kan de meest trefzekere Fransman in de Eredivisie-historie worden.
Sébastien Haller kan de meest trefzekere Fransman in de Eredivisie-historie worden.

• In het 'Jans-tijdperk' bij PEC Zwolle – sinds 2013 – peurde PEC nog nooit zo weinig punten als nu (één) uit de eerste vier speelrondes.

• Ook FC Utrecht snakt zo langzamerhand naar een overwinning. De Domstedelingen slaagden daar tijdens de eerste vier duels niet in. De laatste keer dat de ploeg in dit stadium van het seizoen nog droog stond was in de jaargang 2005/06.

• Voor FC Utrecht-spits Sébastien Haller kan het duel een historisch tintje krijgen. De aanvaller is nu samen met Édouard Duplan, actief voor ADO Den Haag, de meest scorende Fransman in de Eredivisie-historie.

PEC Zwolle is een club die FC Utrecht goed ligt. De Domstedelingen veroverden tot nu toe gemiddeld 1,8 punt per duel met de club uit Overijssel. Alleen tegen Excelsior (2,3 punten per wedstrijd) deed FC Utrecht het beter in de Eredivisie-geschiedenis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.