PEC en Heerenveen spelen gelijk in duel met hoofdrol voor keepers

Reacties

PEC Zwolle en SC Heerenveen hebben zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld. De Friezen waren over de hele wedstrijd veruit de gevaarlijkste ploeg, maar PEC-doelman Jasper Schendelaar keepte een uitstekende wedstrijd. Aan de overkant hielp Heerenveen-keeper Andries Noppert de gastheren in het zadel. Zo leek PEC zelfs met de winst te gaan lopen, maar in blessuretijd ging daar nog een streep door.

PEC en Heerenveen spelen gelijk in duel met hoofdrol voor keepers
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 2
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Al snel nadat de toeschouwers in Zwolle hun plekken hadden opgezocht, kwam de VAR op de lijn bij scheidsrechter Danny Makkelie. Een overtreding op Patrik Wålemark bleek binnen de zestien gemaakt te zijn, penalty voor Heerenveen dus. Anas Tahiri benutte de strafschop en kreeg vervolgens geel voor de manier waarop hij de goal vierde.

Heerenveen bleef in de eerste helft de bovenliggende partij in Overijssel. Het voornaamste verwijt dat trainer Kees van Wonderen zijn team kon maken, is allicht dat de voorsprong niet was opgevoerd toen het rustsignaal klonk. Pawel Bochniewicz kopte op de paal, en PEC-goalie Schendelaar onderscheidde zich met reddingen op twee pogingen van Pelle van Amersfoort.

Ook na rust droeg het gevaar meestal pompeblêden. Pelle van Amersfoort kreeg een enorme kans op 0-2, maar kon nog altijd niet scoren. Even na het uur hielp Noppert de thuisploeg in het zadel met een aanzienlijke flater. De reus uit Joure kreeg een terugspeelbal en raakte het speeltuig volkomen verkeerd, na interventie van een polletje. Younes Namli kon de bal ondanks een vreemd effect controleren en scoorde daarna in een verlaten doel: 1-1.

'Noppert in Oranje', joelde het publiek vervolgens jolig, Noppert is in Zwolle een gewild mikpunt van spot door zijn verleden bij de gehate buurman uit Deventer. Op het veld ging Heerenveen nochtans verder waar het gebleven was: gevaarlijk zijn. Daniel Karlsbakk stuitte op Schendelaar, die nog een keer redding bracht uit de rebound van een knappe halve omhaal van Luuk Brouwers. De Brabander zag die poging op de paal verdwijnen.

Tegen de gang van het spel in werd het vervolgens zelfs 2-1 voor de Blauwvingers, nu met Namli als aangever. Zijn steengoede voorzet werd door Lennart Thy tot doelpunt bekroond. Van die opdoffer had Heerenveen niet meer terug, zo leek het. In blessuretijd griste Heerenveen toch nog een punt mee naar huis, het was Che Nunnely die de bal over de lijn frommelde. Een puntendeling was, gelet op het spelbeeld, ook wel het minste dat Heerenveen verdiende.

PEC Zwolle krijgt volgende week een zware uitwedstrijd voor de kiezen, het team van Johnny Jansen neemt het in Alkmaar op tegen AZ. Heerenveen mag vrijdagavond in Kralingen aan de bak, Excelsior wacht.

PEC Zwolle Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
33
13
7
13
49-47
+2
46
9
Go Ahead Eagles
33
11
10
12
45-45
0
43
10
sc Heerenveen
33
10
7
16
52-68
-16
37
11
Fortuna Sittard
33
9
10
14
37-56
-19
37
12
PEC Zwolle
33
9
9
15
44-65
-21
36
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Schendelaar
Meer over J. Schendelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.