Partey diep door het stof na veelbesproken rode kaart

Reacties

Thomas Partey heeft zijn excuses aangeboden voor de domme rode kaart die hij donderdagavond opliep. De Arsenal-middenvelder kreeg in de League Cup-wedstrijd tegen Liverpool twee gele kaarten in drie minuten. Arsenal verloor de wedstrijd met 2-0 nadat het Liverpool in het eerste duel nog op 0-0 had gehouden.

Partey diep door het stof na veelbesproken rode kaart
© Pro Shots

Partey zat donderdagavond een groot gedeelte van de wedstrijd op de bank waarna hij in de 74ste minuut collega-middenvelder Emile Smith Rowe afloste. De Ghanees, die maandagavond na een 1-0 verlies tegen Marokko afdroop op de Afrika Cup, leek het tempo niet bij te kunnen benen. Zijn eerste gele prent ontving hij na een overtreding op Neco Williams. Luttele minuten later trok scheidsrechter Martin Atkinson voor de tweede keer geel na een veel te late tackle op Fabinho. Partey is hierdoor geschorst voor de wedstrijd tegen Burnley op zondag.

Partey blikte vrijdag zelf via Instagram terug op het incident. 'Ik ben verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. Daarom zal ik alle kritiek over me heen laten komen. Ik moet intelligenter zijn na een eerste gele kaart. Ik hou van deze club en ik ben het type speler dat dat wil laten zien door te vechten voor elke bal. Ik baal van wat er gebeurd is en ga hard werken om er weer bovenop te komen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De middenvelder werd donderdagochtend nog wakker in Kameroen. Een halve dag later moest hij alweer opdraven voor Arsenal. Op de persconferentie na afloop werd Arteta gevraagd naar zijn keuze om de ogenschijnlijk vermoeide Partey in te laten vallen. 'Hij heeft de moeite genomen om na zo weinig rust voor ons te spelen. We moesten knopen doorhakken en besloten hem in te brengen. Hier heb ik geen spijt van. Ik had niet het gevoel dat vermoeidheid of een eventuele jetlag de reden is voor de rode kaart.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.