Vlam slaat in de pan na teleurstellend resultaat voor Ghana

Reacties

Ghana is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Gabon. Na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam in de pan; scheidsrechter Lahlou Benbraham deelde na een massaal opstootje nog een rode kaart uit.

Vlam slaat in de pan na teleurstellend resultaat voor Ghana
Gabon
Gabon
1 - 1
Ghana
Ghana

Ghana verloor in de eerste speelronde van Marokko (1-0) en was er dan ook veel aan gelegen om vrijdag de eerste drie punten te pakken. Een fraaie goal van André Ayew, die na een individuele actie vanuit de tweede lijn kiezelhard binnenschoot, leek lange tijd voldoende te zijn voor die buit. Vlak voor tijd kwam Gabon echter toch nog op gelijke hoogte, via Jim Allevinah.

Toen Benbraham een punt achter de wedstrijd zette, liep de boel uit de hand. De scheidsrechter werd belaagd door boze Ghanezen en zag voor hem opeens een opstootje ontstaan. Daarbij sloeg de Ghanese invaller Benjamin Tetteh een tegenstander in het gezicht. Hij vluchtte nog snel de catacomben in, maar ontsnapte niet aan een rode kaart.

Door zijn moment van kortsluiting mist Tetteh in ieder geval de laatste groepswedstrijd van Ghana, tegen De Comoren. Deze ploeg is nog puntloos. Gabon, dat vrijdag aantrad zonder Cambuur-speler David Sambissa, is met vier punten uit twee duels hard op weg naar de volgende ronde.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep C Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
5-2
+3
7
2
Gabon
3
1
2
0
4-3
+1
5
3
Comoren
3
1
0
2
3-5
-2
3
4
Ghana
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.