Jota vangt gemis Afrika Cup-sterren op: Liverpool naar finale League Cup

Liverpool heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van de League Cup. Diogo Jota maakte op bezoek bij Arsenal het verschil voor The Reds, die het volgende maand in de eindstrijd opnemen tegen Chelsea.

© Imago
Arsenal
Arsenal
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Arsenal kwamen vorige week in de heenwedstrijd op Anfield sterk voor de dag. De ploeg van Mikel Arteta speelde na een rode kaart van Granit Xhaka lang met tien man, maar hield Liverpool knap op 0-0. Dat zorgde voor het nodige vertrouwen bij Arsenal, dat net als de bezoekers met een sterke opstelling aantrad. Bij Liverpool zou onder anderen Virgil van Dijk de hele wedstrijd spelen.

Jota brak in het Emirates Stadium na twintig minuten de ban. Een hakje van Roberto Firmino leidde een fraaie aanval in, die werd afgerond door de Portugese aanvaller. Jota leek de bal niet goed te raken, maar zijn niet al te overtuigende inzet bleek doelman Aaron Ramsdale te machtig (0-1).

Opnieuw Jota
Arsenal ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Opnieuw was het Jota die toesloeg. De 25-jarige aanvaller ontsnapte aan de Arsenal-verdediging en liet Ramsdale opnieuw kansloos, dit keer met een subtiel wippertje (0-2). De VAR checkte nog of er sprake was van buitenspel, maar dat bleek niet het geval.

Tot overmaat van ramp sloot Arsenal het duel opnieuw met tien man af. Thomas Partey liep in de absolute slofase tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor Liverpool de zege eenvoudig over de streep kon trekken. Dat betekent dat de ploeg van Jürgen Klopp op 27 februari met Chelsea gaat uitmaken wie de opvolger wordt van Manchester City, dat voor het eerst sinds 2017 (!) niet de League Cup gaat winnen.