Parma keert na drie jaar afwezigheid weer terug in de Serie A

Na drie jaar afwezigheid is Parma vanaf volgend seizoen weer officieel terug in de Serie A. De club uit het noorden van Italië had woensdagavond aan een punt genoeg tijdens het Serie B-duel met Bari en dat is gelukt. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Bari
Bari
1 - 1
Parma
Parma

Met nog drie wedstrijden op de rol had Parma aan een punt genoeg om weer zeker te zijn van promotie naar het hoogste niveau van Italië. De Gialloblu troffen het in degradatienood verkerende Bari en kregen pas vlak voor de wedstrijd te horen dat het promotiefeest woensdagavond al los zou kunnen barsten. Dat had alles te maken met het puntenverlies van Venezia bij Catanzaro, waar voormalig Go Ahead Eagles-verdediger Jay Idzes eerder deze woensdag nog bijna een hoofdrol vertolkte.

Voor rust hielden Bari en Parma elkaar zonder doelpunten in evenwicht, maar in de tweede helft ging het wat meer los. De koploper kwam vlak na rust op een 0-1 voorsprong door Ange Bonny, waarna Valerio Di Cesare de stand namens Bari alweer snel gelijk trok. Parma had over negentig minuten de meeste schoten, maar de statistieken laten zien dat het een evenwichtige wedstrijd was die rijmt met het resultaat: 1-1. Voor Parma voldoende voor een plekje bij de eerste twee op de eindrangschikking.

Na drie jaar afwezigheid zien we Parma dus vanaf komend seizoen weer terug in de Serie A. De club degradeerde in 2021 naar de Serie B, waarin het als twaalfde (2021/22) en vierde (2022/23) eindigde. Wellicht blijft het niet alleen bij promotie, maar kan er binnen afzienbare tijd ook nog een kampioenschap worden gevierd. Die strijd wordt gestreden met Como, dat met drie punten verschil de tweede plaats inneemt. Parma treft nog Cremonese en Reggiana, terwijl Como het nog opneemt tegen Modena en Cosenza.