Paraguay beducht voor Oranje: 'Zij zijn de Europees kampioen'

Reacties

De selectie van Paraguay Onder-17 kijkt uit naar de confrontatie met Oranje van zondag. Bondscoach Gustavo Morínigo heeft veel respect voor het Nederlandse voetbal en manoeuvreert zich alvast in de underdogpositie.

Paraguay beducht voor Oranje: 'Zij zijn de Europees kampioen'

Paraguay bereikte de kwartfinales donderdag door een 2-0 achterstand tegen Argentinië in de tweede helft om te buigen in een 2-3 zege. Bij die wedstrijd pakte aanvoerder Rodrigo Melgarejo zijn tweede gele kaart en dus is hij er niet bij tegen Oranje. 'De wedstrijd tegen Argentinië heeft ons heel veel kracht gekost. Bovendien heeft Nederland het voordeel van twee dagen extra rust', vertelt Morínigo.

'Maar het zou sowieso al moeilijk worden. Nederland is een kampioen. Ze herkennen de momenten om toe te slaan, vooral via Sontje Hansen, maar de echte kracht zit in het team. Ze zijn heel dynamisch en raken nooit in paniek. Dat is heel lastig om te bespelen. Nederland is absoluut de favoriet zondag', aldus de bondscoach.

Grote eer
'Voor mij persoonlijk is het een grote eer om tegen het land van Johan Cruijff te spelen. Nederland heeft veel grote trainers en spelers voortgebracht, die echt het gezicht van een tijdperk waren. Voor mij en voor ons allemaal is het een grote eer om het tegen Nederland op te nemen en een prachtige motivatie.'

Morínigo ziet Nederland ook als kanshebber voor de eindwinst. 'Er zijn veel sterke landen hier zoals Frankrijk en Spanje. Brazilië speelt niet zo goed als hiervoor, maar zij hebben het thuisvoordeel. Nederland hoort ook bij de favorieten. Ze zijn solide, ze zijn sterk: alle voorwaarden zijn aanwezig om ver te komen. Maar wij hopen natuurlijk van niet, haha.'

Spits Diego Ariel Duarte – vernoemd naar zowel Maradona als Ortega – heeft ook nog een persoonlijk doel zondag. 'Het is mijn grote droom op topscorer van het WK te worden, maar dan moet ik wel Hansen nog inhalen. Dat zal niet makkelijk zijn, hij is een goede speler', zegt Duarte, die op drie doelpunten staat. Hansen is momenteel alleen topscorer met vijf goals.

Hansen gaat voor goud: 'Als wij zo blijven spelen, kan niemand ons aan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.