Pantelic deelt mooie anekdote over zijn eerste Klassieker

Reacties

In de zomer van 2009 versterkte Ajax zich met de transfervrije spits Marko Pantelic. Hoewel de Amsterdammers met de Serviër in de gelederen niet de landstitel haalden, groeide Pantelic wel uit tot een cultheld in de Johan Cruijff Arena.

Pantelic deelt mooie anekdote over zijn eerste Klassieker
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Reden genoeg voor het clubkanaal van Ajax om, veertien jaar na dato, een bezoekje aan Belgrado te brengen om eens te horen hoe het nu is met de afmaker, toen nog gekenmerkt door zijn lange manen. In een documentaire van Ajax TV deelt Pantelic een anekdote over zijn eerste ontmoeting met Feyenoord. Die dag was belangrijk voor het vervolg, zo meent de spits.

'De eerste wedstrijd tegen Feyenoord veranderde alles. Ik scoorde niet, als je trainer Martin Jol en zijn assistent Danny Blind het nu vraagt, hadden ze me na 35 minuten wel willen wisselen. Ik was toen een miskoop, was de gedachte. Ik stond in de zone te wachten op de actie van een verdediger, maar de andere verdediger kreeg de bal en schoot vanaf een meter of veertig op de paal', herinnert Pantelic zich nog – het schot kwam overigens van Ron Vlaar.

'Blind was boos, hij riep dat ik mijn man moest dekken. Maar hoe kan ik er twee tegelijk dekken? Mijn lichaamstaal was niet zoals die moest zijn, maar daar kon ik me op dat moment niet op focussen. Ik wilde naar de bank lopen om Blind mijn excuses te maken en dat uit te leggen. Zo ging het, ik zag dat Martin een andere speler liet warmlopen. Toen wist ik dat ik hooguit nog 20 minuten had, en dan zou mijn hoofdstuk bij Ajax voorbij zijn', aldus de spits.

Hij had dus niets meer te verliezen, en ging ook zo voetballen. 'Toen zei ik tegen mezelf dat ik twintig minuten als een gek zou vechten, en wat er gebeurde, zou gebeuren. En ik gaf daarna de assist op Demy de Zeeuw voor de 1-0. Ik bleef gewoon staan en vroeg me af wat er nu zou gebeuren', aldus de Serviër, die nog twee assists toevoegde aan zijn totaal in een wedstrijd die Ajax met 5-1 won. Toch had hij het gevoel dat er nog wat kou in de lucht hing, maar Blind bleek alles allang te zijn vergeten.

'Toen in de kleedkamer in kwam, zocht ik als eerste naar Blind. Ik wilde me verontschuldigen, maar Blind gaf me een knuffel en zei dat ik gelijk had. Ik wilde mijn excuses maken, maar hij was me voor. Hij is een big gentleman en ik hoop dat hij dit ziet, ik wil hem de groeten doen. Zonder hem, Jol en nog zoveel andere mensen, hadden we nooit al die mooie momenten beleefd.'

Contractperikelen
Het Ajax-avontuur van Pantelic bleef beperkt tot een seizoen, en ook daar gaat de spits op in. 'We hadden afgesproken dat ik daarna voor vier jaar kon tekenen, maar Ajax kwam daarop terug. Eerst boden ze een jaar aan, toen een jaar met een optie. Ik heb gezegd dat het niet de kleuterklas was: of ik zou vier jaar tekenen, of ik zou vertrekken.' Het draaide uit op dat tweede, Pantelic speelde nog drie jaar bij het Griekse Olympiakos.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.