Overzicht: Parma lijkt klaar voor PSV

Parma lijkt klaar voor de UEFA Cup-ontmoeting met PSV. Door de 0-1 zege bij Fiorentina klimt de ploeg van de nieuwe trainer Renzo Ulivieri naar de zesde plaats in de Serie A. Parma dankte voor de winst de Portugese middenvelder Sergio Conceicao. Hij schoot zijn ploeg na zes minuten naar een voorsprong. Een minuut later stopte Parma-doelman Buffon een strafschop van Enrico Chiesa. Fiorentina-keeper Toldo werd twintig minuten voor tijd nog met een rode kaart van het veld gestuurd.

AS Roma verstevigde de koppositie in de Serie A. Door doelpunten van Gabriel Batistuta (die bij afwezigheid van Franceco Totti de strafschop nam) en de in de basis debuterende Braziliaan Emerson kwam Roma op 0-2 bij Bologna . Brioschi scoorde na de rust nog tegen. AC Milan leed bij Vicenza een 2-0 nederlaag. Als excuus kon Milan aanvoeren dat het veel basisspelers miste. De Italianen Costacurta, Maldini, Ambrosini, Albertini en Gattuso waren geblesseerd, terwijl trainer Alberto Zaccheroni de aanvallers Sjevtsjenko en Bierhoff pas laat in de tweede helft inbracht.

Onderin was Bari de grote verliezer. De nummer laatst van de Serie A kon het tegen tien man van Verona niet bolwerken en verloor met 3-2, terwijl de concurrentie massaal punten pakte. Brescia deed dat door Udinese met 3-1 te verslaan. Dario Hubner produceerde in de tweede helft een glaszuivere hattrick.