Ouders slachtoffer: 'Welke straf Vloet ook krijgt, voor ons is het nooit genoeg'

Reacties

De ouders van de vierjarige Gio die om het leven kwam bij het ongeluk waar Rai Vloet bij betrokken was, hebben zich uitgesproken over de middenvelder van Heracles Almelo. Ze vertellen in De Telegraaf dat ze nog niets hebben gehoord van de speler.

Ouders slachtoffer: 'Welke straf Vloet ook krijgt, voor ons is het nooit genoeg'
© Pro Shots

De ouders treden met hun verhaal naar buiten toe kort nadat er nieuwe ontwikkelingen zijn geweest. Donderdag maakte Heracles Almelo bekend dat Vloet voorlopig niet meer in de wedstrijdselectie zal worden opgenomen, nadat de club veel kritiek kreeg als gevolg van de snelle rentree van Vloet vorig weekend. Vrijdagavond brachten de Heraclieden naar buiten 'diep geschokt' te zijn door de nieuwe informatie die ze gekregen hebben over de zaak. De club had eerder op de dag te horen gekregen dat Vloet niet alleen mogelijk veel te hard gereden heeft, maar bovendien te veel gedronken had.

De ouders vinden het de juiste beslissing dat Vloet geen wedstrijden meer speelt voor Heracles. 'Uit respect naar Gio en ons, de nabestaanden, lijkt ons dat heel gewoon. Wacht tenminste het strafproces af. We willen de mensen en de supporters bedanken die hiervoor hebben gezorgd', doelen ze op onder anderen de fans van Heracles Almelo die in opstand kwamen nadat Vloet in actie was gekomen in de uitwedstrijd tegen NEC.

De vader en moeder van Gio vinden dat Vloet vooral zelf het slachtoffer uithangt. Terwijl volgens de informatie in het proces-verbaal dat De Telegraaf heeft ingezien hij veel te hard gereden heeft, namelijk 203 kilometer per uur. Bovendien zou Vloet ruim twee keer te veel hebben gedronken.

Tussen Vloet en de nabestaanden is nog geen persoonlijk contact geweest, zo vertellen de ouders. 'Heeft hij gevoel, heeft hij spijt? Met een gevangenisstraf krijgen we Gio niet terug, maar welke straf hij ook krijgt: voor ons is het nooit genoeg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.