Oude bekende geeft De Boer in slotfase volgende dreun

Reacties

Frank de Boer en regerend landskampioen Atlanta United hebben de eerste overwinning van het Major League Soccer-seizoen uit de handen laten glippen. Het piepjonge FC Cincinnati keerde dankzij een late goal van Roland Lamah (ex-Roda JC) met een punt terug naar Ohio: 1-1.

Oude bekende geeft De Boer in slotfase volgende dreun

Het thuisduel met Cincinnati betekende voor De Boer zijn vuurdoop in het imposante Mercedes-Benz Stadium van zijn nieuwe werkgever. De ex-trainer van Ajax speelde met Atlanta al wel eerder een thuisduel, maar voorafgaand aan die wedstrijd (de return in de achtste finale van de CONCACAF Champions League) maakte De Boer direct kennis met de regels in de VS. Die wedstrijd moest namelijk elders gespeeld worden, omdat het eigen stadion niet beschikbaar was wegens een monstertruck-evenement. Overigens werd die wedstrijd tegen CS Herediano uit Costa Rica met 4-0 gewonnen, waardoor Atlanta zich plaatste voor de kwartfinale.

Afgelopen donderdag stond vervolgens de heenwedstrijd in de kwartfinale van diezelfde CONCACAF Champions League op het programma. Daarin verloor Atlanta met 3-0 bij Monterrey uit Mexico, waardoor het een hels karwei wordt om de halve eindstrijd nog te bereiken. Omdat De Boer het MLS-seizoen vorige week al begon met een 2-0 nederlaag bij het DC United van Wayne Rooney, klinkt er in de VS nu al kritiek op zijn functioneren. Bij zijn thuisdebuut kon De Boer dus wel een opsteker gebruiken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar die opsteker kwam er niet. Tegen de nieuwkomer in de competitie - voor Cincinnati is dit het eerste seizoen - begon de regerend landskampioen van de VS nog wel denderend. Na een splijtende dieptepass van de Duitse middenvelder Julian Gressel dook goudhaantje Josef Martínez op. De spits uit Venezuela was vorig seizoen inclusief play-offs al goed voor 35 goals in de MLS, zijn snoeiharde knal in de korte hoek betekende na vijf minuten zijn eerste van het huidige seizoen: 1-0. Dat bleek echter direct het hoogtepunt van de eerste helft.

De ploeg van voormalig Roda JC-aanvaller  Lamah moest het doen zonder de geblesseerde keeper Przemyslaw Tyton, die voorheen bij onder meer PSV en Roda JC speelde. Zijn vervanger Spencer Richey hoefde tot de rust niet meer te vissen, dat moest zijn Atlanta-collega Brad Guzan tien minuten na de pauze wél. Cincinnati-spits Fanendo Adi kopte raak, maar tot opluchting van De Boer werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

In de bepaald niet oogstrelende tweede helft bleek Atlanta niet wakker geschud door die waarschuwing. Daar leek de stroperig voetballende ploeg van De Boer desondanks mee weg te komen, totdat Lamah in de slotfase plotseling geheel ongehinderd kon oprukken richting Guzan en de 1-1 binnenschoof. Daarmee bezorgde hij zijn werkgever het eerste punt uit de clubhistorie, waarna er een pijnlijk fluitconcert neerdaalde op Atlanta United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.