Monstertruck-evenement zit De Boer dwars bij beoogde revanche

Reacties

Het Atlanta United van trainer Frank de Boer kan de allereerste thuiswedstrijd in de CONCACAF Champions League in de nacht van donderdag op vrijdag niet in het eigen Mercedes-Benz Stadium spelen. Door een monstertruck-evenement moet de Amerikaanse kampioen uitwijken naar het naburige Kennesaw State.

Monstertruck-evenement zit De Boer dwars bij beoogde revanche

De ploeg van De Boer ging vorige week bij het debuut in de Noord-Amerikaanse Champions League met 3-1 onderuit tegen CS Herediano uit Costa Rica. De Nederlandse trainer wanhoopte na afloop niet. 'Ik weet honderd procent zeker dat we ons kunnen revancheren', zei De Boer na afloop vol vertrouwen.

Atlanta zal dat moeten doen zonder de massale steun van de eigen aanhang. Omdat het veel grotere Mercedes-Benz Stadium al was gereserveerd voor de twee evenementen op 23-24 februari en 2 maart, moet de relatief jonge club uitwijken. Het verzoek om het duel te verplaatsen, stuitte op weerstand van Herediano.

Het imposante Mercedes Benz-stadium, hier in beeld tijdens de Super Bowl, is donderdag niet beschikbaar voor Atlanta United.
Het imposante Mercedes Benz-stadium, hier in beeld tijdens de Super Bowl, is donderdag niet beschikbaar voor Atlanta United.

En dus moet Atlanta de 3-1 achterstand wegpoetsen in het Kennesaw State University Stadium, dat maar iets meer dan achtduizend toeschouwers kan herbergen. Aanvaller Josef Martínez baalt ervan. 'Het Mercedes-Benz Stadium is onze thuishaven, niet Kennesaw. Dus we zijn er niet klaar voor. We moeten in het Mercedes-Benz Stadium spelen.'

De 25-jarige Venezolaan vreest dat het voordeel van spelen in de gigantische sporttempel, waarvan de maximale capaciteit ruim 70 duizend toeschouwers bedraagt, nu verloren gaat. 'Ik wil niet liegen, want ik ben niet goed in wiskunde of statistieken, maar volgens mij winnen we negentig procent van onze wedstrijden als we thuisspelen.'

Het is voor Atlanta niet de eerste keer dat het in het naburige Kennesaw speelt. In 2017 en 2018 won het in het kader van de US Open Cup beide duels met Charleston Battery. Julian Gressel maakt zich dan ook niet al te druk. 'Het is wat het is. We willen bovenal doorgaan. Waarom zouden we er niet voor een derde keer kunnen winnen?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.