Grote tegenvaller voor De Boer bij Atlanta-debuut

Frank de Boer heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Atlanta United verloren. De Amerikanen gingen in de eerste wedstrijd in de CONCACAF Champions League onderuit bij Herediano: 3-1.

Met Herediano trof De Boer een op papier niet al te zware tegenstander. De club staat momenteel negende in de Costa Ricaanse competitie. Wel waarschuwde de Nederlandse coach voorafgaand aan zijn debuut al voor de lastige omstandigheden. 'Het wordt een lastige wedstrijd. Niet in de laatste plaats door het veld', zei de opvolger van Gerardo Martino.

In die zware omstandigheden kreeg Atlanta in de eerste helft al twee klappen te verwerken. José Ortiz zorgde in de zevende minuut al voor de 1-0 en Randall Azofeifa maakte na ruim een halfuur de twee goal voor Herediano.

De Boer moest wachten tot de 41ste minuut voor een lichtpunt. Toen zorgde rechtermiddenvelder Julian Gressel voor de aansluitingstreffer, hij scoorde met een van richting veranderd schot. Het lukte de bezoekers vervolgens niet om het initiatief te nemen, ook niet na de 3-1 van Esteban Granados in de vijftigste minuut. De Boer trachtte tevergeefs voor de ommekeer te zorgen met het inbrengen van onder anderen de Argentijnse aanvaller Hector Villalba.

Door het uitblijven van een tweede goal wacht Atlanta een loodzware klus bij de return. Volgende week donderdag staat het tweede duel met Herediano op het programma. Uitschakeling zou pijnlijk zijn voor de club die debuteert op het internationale podium. Na de Amerikaanse titel wil het ambitieuze Atlanta doorpakken. Bij zijn presentatie in januari kondigde De Boer al aan de Champions League te willen winnen.