De Boer incasseert volgende klap als trainer Atlanta

Het Amerikaanse avontuur levert Frank de Boer voorlopig weinig succes op. Atlanta United zag de hoop op een CONCACAF Champions League-succes vervliegen.

De eerste kwartfinale tegen Monterrey mondde uit in een teleurstelling. Na de strafschop van Nicolas Sánchez deden Dorlán Pabon en Jesus Gallardo de Amerikaanse gasten in de slotfase meer pijn. De 3-0 nederlaag was alweer het derde verlies in de eerste vier officiële duels van De Boer als trainer van Atlanta United.

'We zijn erg verdrietig, we zijn teleurgesteld', reageerde De Boer op de nederlaag in Mexico. Vooral de slotfase deed pijn. 'In de tachtigste minuut waren we op weg naar een 1-0 nederlaag. Dat was geen slecht resultaat geweest. We verloren de wedstrijd in negen minuten. Dat doet iedereen pijn. We moeten ervan leren. Het gaat zeer zwaar worden, maar we gaan alles geven en zien wat er gebeurt.'

Over een week is de return. Zondag speelt Atlanta United op eigen veld tegen Cincinnati de generale voor het duel met Monterrey.