De Boer legt vinger op de zere plek na wéér slechte seizoensouverture

Er is werk aan de winkel voor Frank de Boer bij Atlanta United na de 2-0 nederlaag tegen DC United in de eerste wedstrijd van het seizoen. Vooral aanvallend was het zeer pover, zo erkent de Nederlandse coach maandag op de persconferentie.

'We hadden het lastig in de laatste fase van de aanval. De laatste pass was telkens niet goed. Ik voelde dat we alles onder controle hadden, maar helaas kregen we in de extra tijd van de eerste helft een goal tegen. Dat was zeer teleurstellend', analyseert De Boer, die halverwege met zijn ploeg tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Reden voor paniek was er volgens De Boer nog niet na die minimale achterstand. 'We zeiden in de rust: ga gewoon door met wat we de laatste 25 minuten van de eerste helft deden. Dan krijgen we wel kansen.' Die kansen kwamen er op een enkel schot na nauwelijks. 'Het lukte ons steeds niet om die kansen te creëren. We waren niet beslissend genoeg. Natuurlijk helpt het veld niet, het was vrij glad. Als ze dan 2-0 maken, kunnen ze volledig achterover leunen', verwijst De Boer ook naar de hevige regenval in Washington D.C.

Van een slotoffensief was geenszins meer sprake, van grote kansen op de aansluitingstreffer evenmin. 'We moesten forceren en hebben ons best gedaan, maar het lukte niet om het om te draaien. Dat is voetbal, dat moet je accepteren. Nu moeten we hard werken om dit soort dingen te voorkomen. Ik ben ervan overtuigd dat we in de loop van het seizoen meer kansen gaan creëren.'

De nederlaag van De Boer betekende opnieuw een valste start voor de Nederlandse coach. Ook bij Internazionale en Crystal Palace wist De Boer de eerste wedstrijd in de competitie niet te winnen. Donderdagnacht (04.00 uur) staat voor Atlanta United in Mexico de kwartfinale van de CONCACAF Champions League op het programma tegen Monterrey. Zondag (22.00 uur) volgt de eerste competitiewedstrijd in het eigen Mercedes-Benz Stadium tegen Cincinnati.