Eerste succes voor De Boer bij Atlanta na geweldige ommekeer

Reacties

Frank de Boer heeft zijn eerste succes als trainer van Atlanta United geboekt. De Nederlander bereikte met zijn ploeg de kwartfinale van de CONCACAF Champions League door een klinkende 4-0 overwinning op Herediano.

Eerste succes voor De Boer bij Atlanta na geweldige ommekeer

De heenwedstrijd tegen de bescheiden club uit Costa Rica werd zeer verrassend met 3-1 verloren. In de return heeft Atlanta United, dat de ambitie uitgesproken heeft om de Champions League dit seizoen te winnen, orde op zaken gesteld. De Boer zag al na negen minuten dat het goed zat voor zijn ploeg.

Waar Champions League-debutant Atlanta United in de heenwedstrijd namelijk zeer naïef voor de dag kwam, stond het in het Fifth Third Bank Stadium (het eigen imposante Mercedes-Benz Stadium was niet beschikbaar vanwege een een monstertruck-evenement) al na negen minuten 2-0 voor de 'thuisploeg'.

Josef Martínez opende al na 47 seconden de score. De spits schoot raak na slecht verdedigen van Herediano. Acht minuten later nam Julian Gressel de 2-0 voor zijn rekening met een diagonaal schot. Op dat moment had Atlanta al de voorsprong te pakken die voldoende zou zijn voor een plek bij de laatste acht, maar daar namen de Amerikanen geen genoegen mee.

Via opnieuw Martínez werd het na ruim een uur spelen 3-0. De topscorer van vorig seizoen was het eindpunt van een fraaie aanval, voordat een prachtige kopbal van Leandro González Pirez de eindstand op 4-0 bepaalde. Zo werd de valse start van De Boer als Atlanta-trainer overtuigend weggepoetst en staat de ploeg van de Nederlander in de kwartfinale van de CONCACAF Champions League, waarin de Mexicaanse topclub Monterrey de tegenstander is.

De hoogtepunten van Atlanta United - Herediano:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.