Organisator EK 2028 lijkt bekend na terugtrekking Turkije

Reacties

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland krijgen naar alle waarschijnlijkheid de organisatie van het EK van 2028 toebedeeld. Turkije was de enige concurrent voor het EK over vijf jaar, maar de Turken hebben nu andere plannen.

Organisator EK 2028 lijkt bekend na terugtrekking Turkije
© Pro Shots

De Turkse bond heeft zijn bid voor het Euro 2028 officieel ingetrokken, melden meerdere Britse media. De Turken hopen in samenwerking met Italië het EK van 2032 binnen te halen. Het Turkse besluit betekent goed nieuws voor het bid van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De UEFA gaat op 10 oktober in Nyon in conclaaf over de toewijzing van het EK in 2028 en het EK in 2032. Zonder concurrentie lijkt het een formaliteit tot het Verenigd Koninkrijk en Ierland groen licht krijgen om hun plannen te gaan uitvoeren. De Engelsen hebben al ervaring als gastheer bij een EK: Euro 96 speelde zich af in Engeland. Tijdens Euro 2020 werden er EK-duels afgewerkt in Londen en Glasgow (Schotland).

Turkije en Italië zijn met hun gezamenlijke bid voor het EK in 2032 ook direct de enige kandidaat voor het eindtoernooi over negen jaar. Rusland wierp zich eerder dit jaar nog op als mogelijk gastland voor het EK in 2028 of 2032, maar de UEFA sloot de Russische bond uit voor een bid vanwege de oorlog in Oekraïne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.