Oranje-opponent Oostenrijk maakt slechte beurt tegen B-keus Engeland

Reacties

Oostenrijk is op het komende EK de tweede tegenstander van het Nederlands elftal, maar lijkt bepaald nog niet in topvorm. Op bezoek bij Engeland (dat zonder veel vaste krachten speelde) werd met 1-0 verloren, maar vooral niet best gevoetbald.

Oranje-opponent Oostenrijk maakt slechte beurt tegen B-keus Engeland
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

De Engelse bondscoach Gareth Southgate maakte dinsdag zijn definitieve EK-selectie bekend, de laatste afvallers waren Mason Greenwood, Jesse Lingard, Aaron Ramsdale, Ben White, Ben Godfrey, James Ward-Prowse en Ollie Watkins. Maar omdat de internationals van Manchester City en Chelsea pas later aansluiten én omdat Jadon Sancho ziek was, begon Lingard doodleuk in de basis tegen Oostenrijk. De overige afvallers (Greenwood uitgezonderd) zaten allemaal op de bank.

Bij Oranje-opponent Oostenrijk ontbrak aanvoerder Julian Baumgartlinger, die onlangs op de training van de nationale ploeg voor een schrikmomentje zorgde. Hij was een van de meest opvallende bankzitters, terwijl in de basis bekende Bundesliga-namen als David Alaba, Martin Hiteregger en Marcel Sabitzer stonden. Maar ook zonder de meeste sterren was Engeland voor rust de betere ploeg. Er waren kansen voor Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham (die ook een goal afgekeurd zag worden) en Harry Kane, maar zij kwam allemaal niet tot scoren tegen de debuterende keeper Daniel Bachman.

Verschrikkelijk
Ook na die 1-0 wist Oostenrijk niet te imponeren. 'Ze spelen verschrikkelijk', zo sprak BBC-analyticus Chris Waddle tijdens de wedstrijd op Radio 5 Live. 'Als ze zó spelen op het EK, dan houden ze het niet lang vol.'  Pas in de slotfase kwamen er wat kansen tegen Engeland, dat het dus nog deed zonder spelers als Harry Maguire, John Stones, Kyle Walker, Mason Mount, Phil Foden, Raheem Sterling én dus Sancho, maar het bleef 1-0.

Oostenrijk (waar oude bekende Marko Arnautovic ontbrak met lichte klachten) kwam voor rust bepaald niet imponerend voor de dag en kwam na de pauze alsnog op achterstand. Lingard probeerde na een counter Jack Grealish te bereiken, maar via een last-minute sliding van Sabitzer kwam de bal precies bij Bukayo Saka, die uit een lastige hoek vervolgens kon binnenschieten. Voor het negentienjarige toptalent van Arsenal was het zijn eerste interlandgoal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zoals gezegd: Oostenrijk speelt in de groepsfase van het EK in Groep C tegen Nederland, maar dus ook tegen Oekraïne en Noord-Macedonië. De Engelsen moeten het in Groep D opnemen tegen Kroatië, Schotland (dat met 2-2 gelijkspeelde tegen het Nederlands elftal) en Tsjechië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.