Southgate hakt knopen door en neemt vier rechtsbacks mee naar EK

Reacties

Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, heeft dinsdag zijn definitieve selectie voor het EK bekendgemaakt. Het was al duidelijk dat Mason Greenwood en Jesse Lingard er niet bij zullen zijn, daarnaast zijn ook Aaron Ramsdale, Ben White, Ben Godfrey, James Ward-Prowse en Ollie Watkins afgevallen.

Southgate hakt knopen door en neemt vier rechtsbacks mee naar EK
© Pro Shots

Dinsdagochtend werd bekend dat Greenwood definitief niet meegaat naar het EK. Het negentienjarige toptalent van Manchester United heeft zich vanwege een blessure afgemeld voor het eindtoernooi. Het is een flinke teleurstelling voor de jonge spits, die zo naast zijn eerste EK grijpt. Na een lang seizoen bij United, met in totaal 52 optredens, is hij simpelweg niet fit genoeg.

Daarnaast moest Southgate nog zes spelers uit zijn 33-koppige voorselectie teleurstellen. De naam van één van hen lekte al uit: Lingard. Voor de aanvallende middenvelder is het bitter nieuws. Lingard heeft er immers een ontzettend sterk half jaar op zitten. Als huurling bij West Ham United bloeide hij helemaal op; met negen goals en vier assists leidde hij de club naar Europees voetbal.

Hij verdiende er ook een rentree bij de nationale ploeg mee, in maart keerde Lingard terug en stond hij direct in de basis voor het WK-kwalificatieduel met San Marino. Aangezien hij op het vorige WK onder Southgate ook onbetwiste basisspeler was, leek hij een goede kans te maken op deelname aan het EK, maar vanwege de moordende concurrentie is hij tóch buiten de boot gevallen.

Opvallend is dat er in de EK-selectie vier rechtsbacks zitten. Southgate neemt Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Reece James (Chelsea), Kieran Trippier (Atlético Madrid) én Kyle Walker (Manchester City) mee. Laatstgenoemde heeft overigens ook vaak in het centrum gespeeld.

Engeland speelt op het EK tegen Kroatië, Schotland en Tsjechië. Daarvoor wordt er nog geoefend tegen Roemenië en Oostenrijk, tegenstander van Oranje in de groepsfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.