Ongekende opleving Lingard: brengt hij Man United aan het twijfelen?

Reacties

Sinds zijn overstap in januari naar West Ham United is geen enkele speler in de Premier League vaker betrokken bij een doelpunt dan Jesse Lingard. De aanvallende middenvelder oogt herboren in Londen.

Ongekende opleving Lingard: brengt hij Man United aan het twijfelen?
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 3
West Ham United
West Ham United

Maandagavond bezorgde hij West Ham hoogstpersoonlijk een belangrijke uitzege op Wolverhampton Wanderers (2-3). Lingard scoorde, gaf een assist en speelde met een schitterende actie ook een hoofdrol bij de overige treffer. West Ham, dat vorig jaar nog ternauwernood aan degradatie ontsnapte, staat daardoor nu vierde en mag dus dromen van de eerste Champions League-deelname in de clubhistorie.

Zijn Man of the Match-optreden tegen Wolves was allesbehalve een incident voor Lingard. In acht wedstrijden voor The Hammers was de 28-jarige Engelsman goed voor liefst zes doelpunten en drie assists. Dat is meer dan hij in de afgelopen tweeënhalf jaar in Manchester voor elkaar kreeg. Die opmerkelijke opleving bezorgde hem zelfs een rentree bij de Engelse nationale ploeg.

Achteraf stond hij de camera's met een grote glimlach te woord. 'Het geheim van mijn vorm? Ritme, ik heb de afgelopen twee jaar weinig gespeeld, dus om nu iedere week negentig minuten te spelen, is goed voor me. Het team helpt me ook. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar dit is een geweldige overwinning', zei hij bij Sky Sports.

Manager David Moyes stak de loftrompet over zijn nieuwe sterspeler. 'Hij heeft een half uur ongelooflijk goed gespeeld en verder vooral voor het team gewerkt. Ik ben een manager die dat niet vaak zegt, maar achteraf heb ik hem nog wel even verteld hoe goed hij was. Dat verdiende hij na zijn optreden van vanavond.'

Manchester United
Ook analyticus en Manchester United-legende Gary Neville is onder de indruk van Lingard. 'Hij loopt ook ongelooflijk veel. Hij is goed mét, maar ook zónder de bal. Bij Manchester United zijn er altijd erg hoge verwachtingen van een buitenspeler, dat zal altijd lastig voor hem zijn. Maar in de rol die Ji-Sung Park tien jaar geleden had, in een dienende functie voor sterspelers als Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo, is hij perfect voor deze selectie', aldus Neville.

'Het probleem is dat de spelers om hem heen in Manchester niet van dat niveau waren. Maar Jesse is een heel goede speler, hij zal een geweldige carrière hebben. United zal hem naar West Ham hebben gestuurd om zijn carrière nieuw leven in te blazen, zodat ze een mooie transfersom voor hem kunnen vragen, maar ze zullen nu misschien denken: We willen hem eigenlijk wel terug, hij kan ons echt helpen', stelt Neville.

'Als Jesse iedere week wil spelen, moet hij vertrekken bij Man United, want dat gaat niet gebeuren bij een team dat voor de titel wil strijden. Maar als hij de concurrentiestrijd aan gaat en net als Daniel James accepteert dat er gerouleerd wordt, dan heb ik geen enkele twijfel dat hij voor Manchester United kan spelen.'

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.