Engelse selectie: opsteker voor Stones, EK-hoop Alexander-Arnold krijgt knauw

Reacties

Aston Villa-spits Ollie Watkins en West Bromwich Albion-doelman Sam Johnstone zijn voor het eerst opgenomen in de Engelse selectie. Bondscoach Gareth Southgate heeft zijn selectie voor de komende interlandperiode onthuld en heeft daarin geen plek voor Trent Alexander-Arnold.

Engelse selectie: opsteker voor Stones, EK-hoop Alexander-Arnold krijgt knauw
© Pro Shots

Alexander-Arnold beleeft een moeizaam seizoen bij Liverpool. Niet alleen is de 22-jarige rechtsback met zijn club afgegleden naar de zesde plek in de Premier League, de verdediger heeft zelf in hele fases van dit seizoen zijn topniveau ook niet gehaald. Southgate geeft met het oog op de interlands tegen San Marino, Albanië en Polen de voorkeur aan Reece James (Chelsea), Kieran Trippier (Atlético Madrid) en Kyle Walker (Manchester City). Laatstgenoemde speelt bij de nationale ploeg ook regelmatig als centrumverdediger, als Southgate kiest voor een formatie met vijf verdedigers.

John Stones is door Southgate beloond voor zijn uitstekende prestaties bij Manchester City. De 26-jarige centrumverdediger is voor het eerst sinds oktober 2019 weer opgeroepen. Stones maakt dit seizoen bij de Premier League-club grote indruk aan de zijde van Rubén Dias. De 39-voudig international heeft bij zijn club weer een basisplaats veroverd in de minst gepasseerde Premier League-defensie.

Het is verder opvallend dat Jesse Lingard terugkeert bij The Three Lions. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler is door Manchester United verhuurd aan West Ham United en is in Oost-Londen opgeleefd. De 28-jarige Lingard zat in de zomer van 2019 voor het laatst bij de selectie, waar Watkins (25) en Johnstone (27) dus de nieuwkomers zijn.

De duels met San Marino (25 maart), Albanië (28 maart) en Polen (31 maart) zijn allemaal duels voor de WK-kwalificatiereeks.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.