Uitgerekend Jota helpt Liverpool ten koste van Wolves aan opsteker

Liverpool heeft maandagavond voor het eerst sinds 28 februari weer een Premier League-wedstrijd gewonnen. In de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers maakte Diogo Jota het verschil, de Portugees hielp Liverpool tegen zijn oude club weer naar plek zes.

Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Jota begon dit seizoen na zijn transfer van Wolves naar Liverpool ijzersterk en was in de eerste maanden van het nieuwe voetbaljaar een van de grote uitblinkers op Anfield. Daarna viel ook hij stil door blessureleed. De aanvaller stond bijna drie maanden aan de kant met een knieblessure en maakte anderhalve week geleden zijn rentree.

De terugkeer van Jota was een lichtpunt voor Jürgen Klopp in een donkere periode. De manager moet nog altijd improviseren door de vele personele problemen bij Liverpool. Tegen Wolves vormden Nathaniel Phillips en Ozan Kabak het duo centraal achterin en had Jota bij afwezigheid van de geblesseerde Roberto Firmino een basisplaats in een voorhoede met verder Sadio Mané en Mohamed Salah.

De beste kansen in de eerste helft waren lange tijd voor Mané. De Senegalees zag een schot geblokt worden en kopte in kansrijke positie naast uit een voorzet van Trent Alexander-Arnold. Liverpool had het niet makkelijk in Wolverhampton. Des te groter was de opluchting toen Jota in de extra tijd van de eerste helft de ban brak. Na een combinatie met Salah en Mané werkte hij op aangeven van laatstgenoemde van dichtbij af: 0-1. Jota werd daarmee pas de tweede speler die zowel voor als tegen Wolves scoorde in de Premier League. Stephen Hunt ging hem voor.

Met Georginio Wijnaldum als basisspeler op het middenveld bleef Liverpool in de tweede helft defensief knap overeind. De bezoekers dachten vlak voor het einde de wedstrijd in het slot te gooien via Mohamed Salah, maar de treffer van de Egyptenaar werd afgekeurd wegens buitenspel. In een poging Salah af te stoppen bij die aanval botste doelman Rui Patrício met ploeggenoot Conor Coady. De Portugees bleef aangeslagen liggen met een hoofdblessure en de gedachten van velen bij Wolves gingen ongetwijfeld terug naar de zware hoofdblessure die Raúl Jiménez eerder dit seizoen opliep in de uitwedstrijd tegen Arsenal. De Mexicaan onderging daarna een schedeloperatie en is nu nog herstellende van zijn schedelbreuk.

Na een kwartier verzorgd te zijn op het veld verliet Patrício het veld per brancard. Hij was bij bewustzijn en van veel paniek was gelukkig geen sprake. In het restant van de wedstrijd trok Liverpool de voorsprong ondanks de nodige druk van de thuisploeg over de streep.