Liverpool schudt competitie-ellende van zich af tegen RB Leipzig

Reacties

In de Premier League is Liverpool het spoor volledig bijster, maar The Reds hebben woensdag wel een ticket voor de kwartfinale van de Champions League veroverd. De ploeg van gelegenheidsaanvoerder Georginio Wijnaldum verzilverde tegen RB Leipzig de gunstige uitgangspositie die het in de heenwedstrijd had verdiend.

Liverpool schudt competitie-ellende van zich af tegen RB Leipzig
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Het heenduel van twee weken geleden zou eigenlijk in Duitsland worden gespeeld, maar vanwege de coronaregels (bij onze oosterburen geldt een inreisverbod voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk) vond die wedstrijd plaats in Boedapest. Liverpool won 'uit' met 0-2, waarna de return in precies hetzelfde stadion werd afgewerkt. Omdat de spelers van RB Leipzig voor de return ook niet mochten afreizen naar Engeland zonder daarna in quarantaine te moeten, werd er wederom uitgeweken naar de Puskás Arena.

Het is overigens heel goed mogelijk dat er bij The Reds niemand écht lang wakker heeft gelegen van het feit dat er niet op het eigen Anfield werd gespeeld. Ga maar na: tussen 7 mei 2017 en 17 januari 2021 bleef Liverpool niet minder dan 68 thuiswedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League, maar inmiddels is de regerend landskampioen de weg compleet kwijt. Afgelopen weekend werd er met 0-1 verloren van Fulham, wat de zesde opeenvolgende thuisnederlaag in competitieverband betekende.

In veel van die wedstrijden blonk Liverpool vooral uit in het verprutsen van kansen, wat ook woensdagavond in het thuisduel op vreemde bodem het geval was. De ploeg van aanvoerder Wijnaldum kreeg kans na kans, maar liet na om het tweeluik al te beslissen. Diogo Jota stuitte twee keer op Leipzig-keeper Péter Gulácsi en schoot de bal op slag van rust in het zijnet, maar de grootste kans was voor het duo Mohamed Salah/Sadio Mané.

Na een diepe bal van Thiago Alcántara ging Salah moederziel alleen op Gulácsi af, maar de Hongaarse goalie redde. In de rebound kon Mané de bal alsnog binnenkoppen, maar ook hij faalde jammerlijk. Het was exemplarisch voor het gebrek aan zelfvertrouwen dat Liverpool momenteel heeft in aanvallend opzicht  Kort na rust dook Jota nog maar eens op voor Gulácsi, maar wéér redde de keeper. Dit keer was het Salah die de rebound niet tot doelpunt wist te promoveren.

Doodsteek
Lange tijd had Leipzig hoop op een comeback, wat ook bleek uit de aanvallende wissels. Na een klein uur viel Justin Kluivert in, voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth was halverwege al binnen de lijnen gekomen. De Noor was met een kopbal tegen de lat ook dicht bij de 0-1, maar twintig minuten voor tijd viel het tweeluik in het slot. Op aangeven van Jota bleef Salah koel: hij schoof de bal binnen en deelde daarmee de doodsteek uit aan de huidige nummer twee van de Bundesliga.

Vlak daarna maakte Mané er na een voorzet van Divock Origi zelfs nog 2-0 van, waardoor de return op papier uiteindelijk behoorlijk leek op het heenduel. Ook drie weken geleden scoorden de Egyptenaar en de Senegalees kort na elkaar. Toen scoorden zij in de 53ste en 58ste minuut, dit keer deden ze dat in de 70ste en 74ste minuut. Met hun tweede 'duo-dubbelslag' zorgden zij ervoor dat Liverpool na FC Porto, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain de vierde kwartfinalist is. En dat komt goed uit: vanwege de dramatische resultaten in de competitie lijkt het winnen van de Champions League voor de mannen van manager Jürgen Klopp de 'makkelijkste' route naar een CL-ticket voor volgend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.