Extreem geblunder Leipzig perfecte medicijn voor dolend Liverpool

Reacties

Liverpool heeft dinsdagavond een flinke stap gezet richting de kwartfinale van de Champions League. De uitwedstrijd tegen RB Leipzig werd in winst omgezet en dat hadden de Duitsers volledig aan zichzelf te wijten tegen een Liverpool uit vorm.

Extreem geblunder Leipzig perfecte medicijn voor dolend Liverpool
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool won al drie wedstrijden op rij niet en tegen Leipzig, met Justin Kluivert de hele wedstrijd op de bank, ging het ook al bijna heel snel mis. Het duel dat vanwege de Duitse coronaprotocollen naar Hongarije werd verplaatst was nog geen vijf minuten oud toen de Engelse club ontsnapte. Angeliño zette voor, maar de kopbal van Dani Olmo eindigde tegen de paal. Het was het begin van een open wedstrijd, waarin beide teams aardig wat ruimte kregen om te voetballen.

Na de reuzekans van Leipzig was het Liverpool, met Georginio Wijnaldum als basisspeler, dat bijna toesloeg. Eerst via Andy Robertson, die het van grote afstand probeerde, en tien minuten voor rust werd een goal van Roberto Firmino afgekeurd. De Braziliaanse spits kopte van dichtbij raak, maar de bal was voor de voorzet van Sadio Mané de achterlijn al gepasseerd.

Toch zal vooral Liverpool blij zijn met het houden van de nul na de eerste 45 minuten. De Engelse club heeft te maken met een zware vormdip en is achterin kwetsbaar. In de Premier League kreeg de regerend kampioen al 32 goals om de oren, meer dan bijvoorbeeld Fulham (18e), Burnley (16e) en Brighton & Hove Albion (15e). Leipzig heeft in Duitsland juist de minst gepasseerde verdediging, waar Dayot Upamecano een belangrijke rol heeft. Deze week werd bekend dat de Fransman na dit seizoen naar Bayern München trekt.

De beslissing in deze wedstrijd kwam voort uit persoonlijke fouten (zie video's onder). Eerst was het Marcel Sabitzer die gigantisch blunderde. Zijn terugspeelbal werd opgepikt door Mohamed Salah, die het vervolgens simpel afrondde. Enkele minuten later tastte verdediger Nordi Mukiele pijnlijk mis na een hoge bal, waarna Mané vrij door kon op keeper Péter Gulácsi: 0-2.

Zo krijgt Liverpool te maken met een flinke opsteker na een moeilijke periode. De Engelsen kunnen zich nu volledig richten op de Premier League, de returnwedstrijd tegen Leipzig staat 10 maart pas op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.