Liverpool pakt door na komst Thiago en rondt weer toptransfer af

Reacties

Liverpool heeft de komst van Diogo Jota officeel gemaakt. De van Wolverhampton Wanderers overgenomen aanvaller is voor de Engelse kampioen na Thiago Alcántara de tweede topaankoop van deze week.

Liverpool pakt door na komst Thiago en rondt weer toptransfer af
© Pro Shots

Liverpool betaalt volgens Engelse media een kleine vijftig miljoen euro voor Jota, al heeft het een deel van die investering al teruggekregen met de verkoop van Ki-Jana Hoever aan Wolverhampton. De Nederlandse verdediger ging voor bijna elf miljoen euro van Anfield naar Molineux. Jota (23) bewandelt nu de omgekeerde weg en heeft een vijfjarig contract ondertekend bij Liverpool.

Jota is sinds 2017 actief in Engeland. Wolverhampton huurde de linksbuiten eerst een jaar van Atlético Madrid en nam hem vervolgens definitief over. Jota speelde 131 wedstrijden voor Wolverhampton en was daarin goed voor 44 doelpunten. De aanvaller heeft vier interlands voor de Portugese ploeg achter zijn naam staan.

Bij Liverpool moet Jota steraanvallers Sadio Mané en Mohamed Salah wat meer concurrentie gaan geven. Hij is de derde nieuwkomer van de kampioen in deze zomer: eerder werden linksback Kostas Tsimikas en middenvelder Thiago al binnengehaald.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.