Op jacht naar speelminuten: Liverpool verkoopt Hoever aan Wolves

Reacties

Ki-Jana Hoever vertrekt na twee jaar bij Liverpool. De Nederlandse verdediger maakt een transfer naar Wolverhampton Wanderers, waar hij meer zicht heeft op speelminuten in de Premier League.

Op jacht naar speelminuten: Liverpool verkoopt Hoever aan Wolves
© Pro Shots

De achttienjarige Hoever maakte twee jaar geleden de overstap van Ajax naar Liverpool en maakte in januari vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal. In de derde ronde van het FA Cup-toernooi was Wolverhampton, zijn nieuwe werkgever, toen de tegenstander. Hoever kwam uiteindelijk tot vier duels in het eerste elftal van Liverpool.

Op zijn Instagram-pagina neemt Hoever afscheid van Liverpool. 'Ik wil iedereen bij Liverpool die mij in de afgelopen twee jaar heeft geholpen bij mijn ontwikkeling, zowel binnen als buiten het veld, bedanken. Het was een eer om zo'n grote club te mogen vertegenwoordigen en dagelijks samen te zijn met zulke topspelers en trainers. Ik zal de herinneringen die ik hier gemaakt heb nooit vergeten.'

Hoever tekende in de zomer van 2019 nog een nieuw meerjarig contract bij Liverpool, maar de concurrentie op Anfield is moordend. Met Trent Alexander-Arnold heeft hij misschien wel de beste rechtsback ter wereld voor zich, terwijl de negentienjarige Neco Williams zich ook stormachtig ontwikkelt en inmiddels tweede keus is aan de rechterkant.

Hoever wil in deze fase van zijn loopbaan graag minuten maken om zich te blijven ontwikkelen en kiest nu dus voor een vertrek. Wolverhampton Wanderers biedt hem het gewenste perspectief. De club die de afgelopen twee seizoenen knap zevende werd in de Premier League haalt Hoever voor de positie van rechtervleugelverdediger in het 3-4-3-systeem van trainer Nuno Espírito Santo. Op die plek nam Wolves deze zomer immers afscheid van Matt Doherty, die naar Tottenham Hotspur vertrok.

Wolves betaalt naar verluidt bijna elf miljoen euro voor Hoever. De jeugdinternational van Oranje heeft een vijfjarig contract getekend. Mogelijk maakt Diogo Jota de tegenovergestelde overstap, de Portugees is bij Liverpool in beeld als versterking voor de aanval.

Vorig jaar spraken we met Ki-Jana Hoever over zijn ontwikkeling bij Liverpool en de knuffels met Jürgen Klopp
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.