Opvolger Van Bronckhorst direct geconfronteerd met uitspraak uit oktober

Reacties

Rangers FC heeft een opvolger gevonden van de ontslagen Giovanni van Bronckhorst. De baan van hoofdtrainer wordt overgenomen door Michael Beale, zo maakt de Schotse topclub bekend. Hij komt per direct over van Queens Park Rangers.

Opvolger Van Bronckhorst direct geconfronteerd met uitspraak uit oktober
© Pro Shots

Beale is een relatief onervaren trainer: zijn klus bij QPR was zijn eerste als hoofdtrainer van een A-elftal. De Engelsman heeft ook geen grote carrière als speler achter de rug. Op jonge leeftijd vertrok hij bij Charlton Athletic en liep hij stage bij FC Twente en enkele clubs in de Verenigde Staten, alvorens op zijn 21ste al te stoppen als voetballer. Beale werd later jeugdtrainer bij Chelsea Onder-7 en Onder-9, waar hij samenwerkte met bijvoorbeeld Tammy Abraham en Dominic Solanke.

Beale was niet te spreken over de doorstroom van jeugdspelers bij Chelsea en ging mede daardoor in op een aanbod van Liverpool om actief te worden in de opleiding. Hij werkte bij meerdere jeugdploegen en was bij de Onder-18 de rechterhand van Steven Gerrard. In januari 2017 ging Beale aan de slag als assistent-trainer van Rogério Ceni bij São Paulo, maar de technische staf werd na een halfjaar ontslagen. Na een kortstondige terugkeer bij de jeugdopleiding van Liverpool werd Beale door Gerrard gevraagd om zijn assistent te worden bij Rangers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot november 2021 werkten ze samen bij Rangers, dus Beale is een bekend gezicht bij de club waar hij nu een contract tot medio 2026 heeft ondertekend. Het tweetal stapte in november 2021 gezamenlijk over naar Aston Villa. In juni van dit jaar werd Beale aangesteld als hoofdtrainer van Queens Park Rangers. Die club staat na een slechte reeks op de zevende plek in het Championship. Vorige maand, toen QPR nog bovenaan stond, was Beale in beeld bij Wolverhampton Wanderers. Hij bedankte toen voor het aanbod en wordt door gebruikers op sociale media herinnerd aan zijn woorden van toen.

'Integriteit en loyaliteit zijn van groot belang voor mij', verklaarde Beale waarom hij de toenadering afwees. 'Als je naar die waarden leeft, moet je soms sterk in je schoenen blijven staan. Ik heb alles gegeven hier en heb anderen ook gevraagd om alles te geven, dus ik kan niet als eerste het schip verlaten.' Toch lijkt hij dat nu wel te doen. De komende weken kan Beale gebruiken om zich voor te bereiden op de hervatting van de Schotse competitie, op 15 december tegen Hibernian. Op 10 december speelt Rangers een oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.