Opvallend: geblesseerde Sadiq 'gewoon' in Sociedad-selectie

Reacties

Umar Sadiq verliet vrijdag nog de Afrika Cup-selectie van Nigeria vanwege een knieblessure, maar zes dagen later behoort hij 'gewoon' tot de wedstrijdselectie van zijn club Real Sociedad.

Opvallend: geblesseerde Sadiq 'gewoon' in Sociedad-selectie
© Pro Shots

De spits liep de blessure op tijdens een training van de Super Eagles. Volgens Mundo Deportivo zou de 26-jarige Sadiq minstens drie weken zoet zijn met de kwetsuur. Dinsdag maakte Sociedad echter de wedstrijdselectie bekend voor het uitduel met Osasuna in de Copa del Rey en opvallend genoeg behoort de lange aanvaller (1,91 meter) tot de 22-koppige lijst met spelers.

Sadiq fungeert bij Sociedad voornamelijk als invaller sinds hij in de zomer van 2022 voor twintig miljoen euro overkwam van UD Almería. In zeventien La Liga-duels scoorde hij dit seizoen twee keer en gaf hij één assist. In de tweede seizoenshelft van het seizoen 2017/18 huurde NAC Breda de aanvaller van AS Roma.

Nigeria, dat Trabzonspor-aanvaller Paul Onuachu opriep als vervanger, startte de Afrika Cup zondag met een teleurstellend gelijkspel tegen Equatoriaal-Guinea (1-1) en zit verder in een poule met gastland Ivoorkust en Guinee-Bissau. Victor Osimhen nam zondag het Nigeriaanse doelpunt voor zijn rekening.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nigeria
Meer over Nigeria
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Meer U. Sadiq
Meer over U. Sadiq
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.