Bondscoach ontslaan en Afrika Cup winnen: bijzondere primeur Ivoorkust

Reacties

De eindzege van Ivoorkust op de Afrika Cup gaat niet in de laatste plaats de boeken in door het bijzondere parcours dat de organisator aflegde.

Bondscoach ontslaan en Afrika Cup winnen: bijzondere primeur Ivoorkust
© Pro Shots
Nigeria
Nigeria
1 - 2
Ivoorkust
Ivoorkust

Sébastien Haller en de zijnen waren in de groepsfase op sterven na dood. Een 0-4 verlies tegen Equatoriaal-Guinea leek de uitschakeling in te luiden, waarna de bond brak met bondscoach Jean-Louis Gasset.

Als een van de vier beste nummers drie - Ivoorkust was nota bene de nummer vier in dit klassement - ging de meervoudig WK-deelnemer alsnog door naar de laatste zestien. Daarin stond Ivoorkust onder leiding van Emerse Faé, de voormalige rechterhand van Gasset.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onder de veertigjarige Faé rekende Ivoorkust daarna af met Senegal, Mali, DR Congo en zondag in de finale met Nigeria. Hij is daarmee de eerste bondscoach die de Afrika Cup won terwijl hij het toernooi niet begon in die rol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.