Opnieuw opvallende wissel bij Marokko vlak voor de aftrap

Reacties

Nayef Aguerd is tóch niet fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen in de halve finale van het WK. Vlak voor de start van de wedstrijd tegen Frankrijk werd duidelijk dat de verdediger niet zou spelen. 

Opnieuw opvallende wissel bij Marokko vlak voor de aftrap
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
2 - 0
Marokko
Marokko

De naam van Aguerd stond wel op de opstelling die de Marokkaanse voetbalbond bekendmaakte, maar uiteindelijk stond Achraf Dari op diens positie bij de aftrap. Voor Dari betekent het zijn eerste wedstrijd als basisspeler op het WK.

Aguerd was in de kwartfinale tegen Portugal al niet inzetbaar. De andere twee spelers die als twijfelgeval golden, Roman Saïss en Noussair Mazraoui, spelen wel mee tegen Frankrijk.

Opvallend genoeg is de entree van Dari niet de eerste last-minute-wissel die Marokko doorvoert op dit WK. In de groepswedstrijd tegen België stond doelman Yassine Bounou op het wedstrijdformulier en zong hij zelfs het volkslied mee, maar stond Munir uiteindelijk onder de lat.

Saïss
Na zo'n twintig minuten kreeg Marokko opnieuw een tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Romain Saïss, wiens inzetbaarheid voor de wedstrijd al twijfelachtig was, moest gewisseld worden. Hij werd vervangen door Selim Amallah. 

Volg de ontwikkelingen rondom Frankrijk - Marokko in de VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.