Opmerkelijk: Bayern-aankoop moet voorbereiding beginnen bij oude club

Reacties

Dayot Upamecano moet nog even geduld hebben voordat hij zich bij Bayern München mag melden. Door contractuele afspraken moet de Franse verdediger de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen bij zijn oude werkgever RB Leipzig.

Opmerkelijk: Bayern-aankoop moet voorbereiding beginnen bij oude club
© Pro Shots

Bayern en Leipzig spraken namelijk af dat het vijfjarige contract bij de Duitse recordkampioen van Upamecano pas op 15 juli ingaat. De Red Bull-club had daardoor de zekerheid dat het ook over de 22-jarige mandekker kon beschikken, mocht het Bundesliga-seizoen onverhoopt worden uitgesteld wegens de coronapandemie (zoals vorig jaar gebeurde). 

Nu dat niet het geval is doet zich de opmerkelijke situatie voor dat Upamecano zich bij de start van de voorbereiding op 5 juli niet in München, maar in Leipzig moet melden. De club betaalt immers dan nog het salaris van de drievoudig international van Frankrijk, die voor de contractueel vastgestelde afkoopsom van 42,5 miljoen euro overstapt naar Bayern.

Directeur Florian Scholz bevestigt het verhaal tegenover Sport Bild. 'Het zou voor beide clubs inderdaad zinvoller zijn als Upamecano na de zomerstop bij zijn nieuwe club aan de voorbereiding begint, maar het klopt dat dit door de contractuele afspraken niet mogelijk is. Daarom verwachten we dat hij, zoals het er nu voorstaat, begint met trainen bij RB Leipzig.'

Volgens Bild zou Bayern dit wel kunnen voorkomen, maar dan moet de Beierse grootmacht ook het salaris van Upamecano betalen voor de dagen dat hij niet meetraint bij Leipzig. Het zou gaan om een bedrag van circa 200 duizend euro, wat Bayern te gortig is. Scholz: 'We zullen er echter alles aan doen dat Dayot op 15 juli fit arriveert bij Bayern.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer D. Upamecano
Meer over D. Upamecano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.