Transferklappers helpen RB Leipzig nu al voorbij de grens van honderd miljoen

Reacties

De zomerse transferwindow is officieel nog niet open, maar RB Leipzig heeft nu al meer dan honderd miljoen euro binnengehaald. Met dank aan Liverpool werd de bijzondere grens al in mei gepasseerd.

Transferklappers helpen RB Leipzig nu al voorbij de grens van honderd miljoen
© Pro Shots

Liverpool maakte vrijdagmiddag melding van de komst van Ibrahima Konaté, die een gelimiteerde afkoopsom van veertig miljoen euro in zijn contract bij Leipzig had staan. The Reds besloten om dit bedrag op tafel te leggen en hoefden daarom niet met Leipzig te onderhandelen. Konaté zet in Engeland zijn handtekening onder een meerjarig contract.

'Hij is een speler die ik al heel lang bewonder', zegt Liverpool-manager Jürgen Klopp over zijn topaankoop. 'Al toen hij bij Sochaux speelde zag ik zijn potentie. We hebben afgelopen seizoen problemen gehad in onze defensie, dus het was duidelijk dat we ons hier wilden versterken. Met Ibrahima halen we een speler die extra kwaliteiten toevoegt aan onze selectie.'

De 22-jarige Konaté is al de tweede verdediger die Leipzig voor veel geld verlaat: eerder werd het vertrek van Dayot Upamecano naar Bayern München al bekendgemaakt. Ook hij had een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract bij Leipzig. Bayern telde 42,5 miljoen euro neer voor Upamecano en lieten hem een contract tot medio 2026 tekenen.

Upamecano krijgt in de Allianz Arena te maken met een voor hem bekende trainer. Bayern nam immers niet alleen de verdediger, maar ook coach Julian Nagelsmann over van Leipzig. Voor zijn komst werd een afkoopsom van liefst 25 miljoen euro betaald. Daarmee is Nagelsmann met afstand de duurste trainer aller tijden.

Zo heeft Leipzig nog voor de start van de maand juni al meer dan honderd miljoen euro aan transfersommen binnengehaald. Dit geld gaat niet allemaal de kluis in, want de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen is ook al druk bezig met het halen van versterkingen. Leipzig is reeds zeker van de komst van Josko Gvardiol (zestien miljoen euro, van Dinamo Zagreb), Mohamed Simakan (vijftien miljoen euro, van RC Strassbourg) en Benjamin Henrichs (vijftien miljoen euro, van AS Monaco). Tijdens dit seizoen werd ook al bekend dat Angelino na een succesvolle huurperiode voor achttien miljoen euro wordt overgenomen van Manchester City. Brian Brobbey komt transfervrij over van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.